Suosikit

Etelä-Karjalan kaatumisen ehkäisy -toimintamalli valittiin TerveSos 2023 -kilpailun finaaliin

JULKAISTU 4.4.2023, 12.37

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) yhteistyössä Tampereen kaupungin ja Pirkanmaan hyvinvointialueen kanssa järjestämässä TerveSos 2023 -koulutustapahtuman yhteyteen järjestetyssä kilpailussa on haettu uusia toimintamalleja ja ratkaisuja, joissa näkyvät osallisuus, yhdenvertaisuus ja palvelujen saatavuus ja saavutettavuus. Näkökulmana kilpailussa on ihmislähtöisyys. Tukea ja palveluja tuottavat ihmiset ja eri toimijat, olipa sitten toimintaympäristönä hyvinvointialue, kunta, järjestö, kansalaislähtöinen toiminta tai digitaaliset palvelut.
 
Palkinnon hakuaika on nyt päättynyt. Finaaliin valittiin kuusi ehdokasta. Etelä-Karjalan hyvinvointialueen kaatumisen ehkäisy -toimintamalli on yksi kuudesta finalistista.Ikäystävällinen Etelä-Karjala -hankkeessa on yhdessä alueen ikääntyneiden sekä laajan sidosryhmäverkoston kanssa valmisteltu ja toteutettu alueellista kaatumisen ehkäisyn yhteistä työtä, joka jatkuu yhä.
 
Kaatumisen ehkäisyn yhteisen työn toimenpiteitä ovat Pysytään pystyssä -liikuntaryhmät alueen kunnissa, aktiivinen kansalais-, sidosryhmä- ja ammattilaisviestintä eri kanavissa, kaatumisen ehkäisyn osallistavat työpajat ja tapahtumat kansalaisille, ammattilaisten ja vertaisohjaajien koulutukset sekä infot, tiedolla johtaminen ja aktiivinen, osallistava yhteistyö alueen sidosryhmätoimijoiden verkostoissa.Etelä-Karjalan kaatumisen ehkäisyn -toimintamallin pääsy TerveSos -2023 palkinnon finaaliin kertoo myös siitä, miten Etelä-Karjalassa osataan innostua ja toimia yhdessä. Kaatumisen ehkäisy kuuluu Sinulle, minulle ja meille kaikille -se ei ole jonkun muun asia.

TerveSos 2023- palkinnon finalistien toimintamalleja voi äänestää
29.3-16.4.2023.
 
Peukutetaan Etelä-Karjalan kaatumisen ehkäisyn -toimintamalli yhdessä yleisöäänestysten voittoon!
 
Lue lisää ja äänestä: bit.ly/3zvqSyZ