Suosikit

Kaikille avoin vanhempainilta Myllymäen koululla 6.3. klo 18–20

JULKAISTU 22.2.2024, 14.09

Kaksi nuorta pelaa konsoleilla.

Lasten ja nuorten maailmassa some ja nettipelit ovat arkipäivää. Lapsilla ja nuorilla on oikeus sellaiseen someen ja nettiin, jossa on turvallista viettää aikaa; olla vuorovaikutuksessa muiden nuorten kanssa, seurata itselle kiinnostavia ihmisiä ja tehdä sisältöä.

Digimaailmaan sisältyy kuitenkin myös ei-toivottuja ilmiöitä: kiusaamista, loukkaamista, seksuaalista ahdistelua, nöyryyttämistä, vaientamista, vainoamista, rasismia. Digihäirintä on yleinen ja vahingollinen ilmiö, usein aikuisilta piiloon jäävä ongelma. Sille altistuvat käytännössä kaikki lapset ja nuoret somessa ja pelialustoilla. Tytöt ovat erityisen alttiita häirinnälle. Kasvatuksen ja opetuksen tuomat hyvät turvataidot ovat avainasia. Vanhemmat saattavat tuntea avuttomuutta nopeasti muuttuvan somen ja pelien maailmassa. Vaihtoehto ei ole nostaa käsiä pystyyn ja luovuttaa, vaan perehtyä asiaan.

Myllymäen koulu yhdessä Lappeenrannan Zonta-kerho ry:n ja Soroptimist International of Lappeenranta ry:n kanssa järjestää vanhemmille, huoltajille, isovanhemmille ja kaikille kiinnostuneille avoimen vanhempainillan teemalla Turvallisesti netissä – häirintää vastaan Myllymäen koululla (Hiessillankatu 10) keskiviikkona 6.3. klo 18–20. Illan tarkoituksena on tarjota näkymiä lasten ja nuorten digimaailmaan ja sen lieveilmiöihin, työkaluja lasten ja nuorten ohjaamiseen digimaailmassa sekä kertoa olemassa olevista palveluista häirinnän varalle.

Tilaisuuteen osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista. Omakustanteinen vanhempainyhdistyksen kahvitarjoilu.

Vanhempainillan ohjelma

  • Lasten ja nuorten suosimia some- ja pelialustoja ja mitä siellä tapahtuu – Ilona Suoranta ja Elsi Eerola, Lyseon lukio
  • Miltä digihäirintä näyttää nuorten silmin? – Sua varten somessa -video
  • Miten ohjata lapsia arjen digimaailmassa turvalliseen toimintaan? – Koordinaattori Sami Halme,MLL Kaakkois-Suomi
  • Mistä apua, jos ongelmia syntyy – esittelyssä palveluita ja materiaalia

Lähipalveluita

Lappeenrannan ev.lut. seurakuntien palvelut, erityisnuorisotyönohjaaja Paula Seppänen
Lappeenrannan kaupungin nuorisotoimen palvelut, yhteisöllisen nuorisotyön päällikkö Jenna Ahlberg, digi- ja osallisuusnuorisotyöntekijä Riitta Korhonen

Nettipalveluita

Nettivihje, Netari, Pelastakaa Lapset ry
Lasten ja nuorten puhelin ja chat, Nuortennetti keskustelupalstat, Mannerheimin Lastensuojeluliitto
Sua varten somessa

Lisätietoja:

Hanna-Maria Toivanen
Myllymäen koulun rehtori
hanna-maria.toivanen@edu.lappeenranta.fi
0405765863