Suosikit

Huhtikuun Teatteriklubin aiheena lukioteatterin Young Blood – Fairytale in two Acts – luvassa maistiaisia tulevasta suurmusikaalista!

JULKAISTU 9.4.2024, 13.09

Kuvituskuva.  Kuvassa suippokorvainen hahmo jolla on siivet ja toinen käsi ojennettu eteenpäin katsojaa kohti.

Lappeenrannan kaupunginteatterin to 11.4. klo 18–19 Teatteriklubin teemana on toukokuussa ensi-iltansa saava lukioteatterin suurmusikaali Young Blood – Fairytale in two Acts. Teatteriklubille on vapaa pääsy.

Martta Jylhän käsikirjoittaman näytelmän ohjaa Sirpa Riuttala. Perjantaina 17.5. ensi-iltansa saavan näytelmän tähtinä loistavat lähes 60 lappeenrantalaista nuorta.  

Young Blood on draama kasvukivuista, ystävyydestä ja kadonneista keijuista. Ohjaaja Sirpa Riuttala kertoo näytelmän yhdistelevän fantasiaa ajankohtaisiin, universaaleihin nuorten kokemuksiin. 

– Esitys on kuin loputtomasti pyörteilevä portaali, joka sulloo sisäänsä taikavoimia, tunnekuohuja ja muutosta. Näytelmä käsittelee kuvittelemisen voimaa ja kysyy voiko tarinoiden ja utopioiden avulla selviytyä?

Musikaalin kantaesitys on nuorten taidonnäyte

Aiemmin vain Teatterikorkeakoulussa esitetty näytelmä nähdään nyt ensi kertaa musikaalina, jonka musiikin on säveltänyt Henna Helasvuo.

Lappeenrannan kaupunginteatterin Suurella näyttämön tähtinä loistavat lähes 40 lahjakasta laulavaa, tanssivaa ja näyttelevää lukiolaista sekä orkesteri, jossa soittaa lähes parikymmentä lukiolaista.

Huhtikuun Teatteriklubilla on luvassa maistiaisia tulevasta suurmusikaalista sekä tavattavissa työryhmän jäseniä. Paikalla on sekä nuoria näyttelijöitä ja muusikoita että ohjaaja Sirpa Riuttala sekä musiikinopettaja Lea Kaijansinkko, joka vastaa musiikin harjoituksesta ja johdosta esityksissä.

Teatteriklubi 11.4. klo 18–19
Lappeenrannan kaupunginteatterilla

Vapaa pääsy!

Young Blood – Fairytale in Two Acts

Martta Jylhä
Ensi-ilta 17.5.2024 Suurella näyttämöllä

Tervetuloa Mycelium Cityn lumoavaan maailmaan, missä unelmat kietoutuvat todellisuuteen ja ystävyys kohtaa koettelemukset. 

Martta Jylhän ja Henna Helasvuon kynästä syntynyt teos tempaa mukaansa heti ensimmäisistä sävelistä alkaen. Ole mukana, kun Lappeenrannan Lyseon lukioteatterin lahjakkaat nuoret herättävät Mycelium Cityn eloon keijukaisrooleissaan. Luvassa on glitteriä, draamaa ja suuria, nuoria tunteita!

Tarinan keskiössä ovat Angel, Daisy ja Sky - sydänystävät, joiden porukka joutuu koetukselle uuden oppilaan, Lunan, saapuessa kaupunkiin. Mutta onko Mycelium City edes totta? Voiko olla olemassa paikkaa vailla hankalia tunteita? Young Blood kertoo kuvittelun voimasta, tunteiden - ikävienkin - välttämättömästä kohtaamisesta ja siitä, että ketään ei pitäisi jättää selviämään yksin.

Tämä musikaali on matka sydämeen, joka sykkii nuoruuden ja unelmien tahtiin. Sirpa Riuttalan ohjaama ja Henna Helasvuon säveltämä kantaesitys ei jätä ketään kylmäksi. Se on pinnalta katsoen hauska ja kevyt kuin keijun siivenisku.  Se on värikylläisen puvustuksen ja vahvan maskeerauksen taidonnäyte. Pinnan alla virtaa nuori veri sakeana ja tummin sävelin. Young blood on utopia paremmasta todellisuudesta. Se on manifesti kuvittelun voiman puolesta.

Liput 15–25 €

Esityskalenteri:

TO 16.5. klo 19 Ennakko
PE 17.5. klo 19 Ensi-ilta
LA 18.5. klo 13 ja 19
TI 21.5. klo 13 ja 19
KE 22.5. klo 13 ja 19
TO 23.5. klo 13 ja 19
PE 24.5. klo 13 ja 19
LA 25.5. klo 13 ja 19

Lue lisää: Young Blood - lukioteatteri - Lappeenrannan teatteri (lprteatteri.fi)