Suosikit

Lauantaina 20.4. Lappeenrannan kaupunginteatterilla järjestetään Nuori näyttämö -teatterifestarit

JULKAISTU 8.4.2024, 10.10

Kuvituskuva. Nuoret seisovat lavan reunalla pitäen toisiaan kädestä. Kädet on nostettu ilmaan.

Nuoret teatterintekijät valtaavat Lappeenrannan kaupunginteatterin suuren näyttämön lauantaina 20.4. kun teatterissa järjestetään Nuori näyttämö -hankkeen paikallisfestarit. Päivän aikana nähdään Lemin Nuorisoseuran esittämä Kirsikkapommi sekä Taidekoulu Estradin esittämä Meistä, kärpäsistä -näytelmä.

Nuori näyttämö -hanke on ainutlaatuinen kokonaisuus, joka mahdollistaa nuorille teatterinharrastajille mahdollisuuden vahvistaa omaa teatteriosaamista tai uuden harrastuksen aloittamisen. Valtakunnallisen ja monivuotisen tapahtuman pääorganisoija on Työväen Näyttämöiden liitto.

Lemin nuorisoseura esittää: Kirsikkapommi

Kirsikkapommi on Marko Järvikallaksen käsikirjoittama näytelmä, joka sijoittuu vuoteen 1987 ja tutkii perhedynamiikkaa murrosiän kynnyksellä olevan pojan näkökulmasta. Perhekriisi syvenee ja pojan perhe on hajoamisen partaalla, kunnes jotakin ihmeenkaltaista tapahtuu. Vai tapahtuuko sittenkään? Mikä merkitys on sillä, mihin päätämme uskoa?

Lemin nuorisoseuran esittämän näytelmän on ohjannut Sami Sivonen ja se nähdään kaupunginteatterin suurella näyttämöllä lauantaina 20.4. klo 13.00.

Lavalla: Olivia Luoto, Hilma Pesari, Tuomas Pokkinen, Alma Pesari, Meri Vappula, Celina Raes, Christa Dillman, Elina Kiljunen, Aino Juuti
Käsikirjoitus: Marko Järvikallas
Ohjaus: Sami Sivonen
Valokuvat: Aino Juuti
Äänitoteutus: Sami Sivonen
Valosuunnittelu: Konsta Jukanen, Sami Sivonen
Valo- ja ääniajo: Konsta Jukanen

Lue lisää: Lemin Nuorisoseura ry

Taidekoulu Estradi esittää: Meistä, Kärpäsistä

Meistä, kärpäsistä on Arda Salaniemin käsikirjoittama näytelmä, jossa lempeä katse käännetään sekä toislajisiin, muihin ihmisiin, että itseen. Näytelmässä viivytään arkisissa mutta samalla ainutlaatuisissa hetkissä. Teos kysyy; mitä olen nähnyt ja kenen kanssa? Näyttämöhetkissä kulkevat rinnakkain elämäänsä muistelevan ihmisen ja ympärillä kohisevan maailman kohtaamiset.

Taidekoulu Estradin teatterilinjan syventävien ryhmän ja Happiryhmän tulkinnan Salaniemen näytelmästä on ohjannut Heidi Parkkinen ja Niilo Ruokoniemi. Apuohjaus Oona Vahvanen. Näytelmä esitetään kaupunginteatterin suurella näyttämöllä lauantaina 20.4. klo 15.00. 

Lavalla: Aranpuro Silja, Heltimoinen Ella, Kuukka Aino, Löppönen Santeri, Siiskonen Alisa, Tuosa Neea, Kurikka Niko, Schmidt Daniel, Rantalainen Elina, Lääperi Silja, Sinkko Susanna, Hietamies Iris, Tikka Lilja, Rosenholm Oliver
Käsikirjoitus: Arda Salaniemi
Ohjaus: Heidi Parkkinen, Niilo Ruokoniemi
Apuohjaaja: Oona Vahvanen
Musiikki: Vilppu Martikainen
Valot: Jani Levy
Skenografia: Työryhmä
Juliste: Heidi Parkkinen 

Lue lisää: Meistä kärpäsistä – Taidekoulu Estradi

Liput

5 € / esitys tai 8 € molemmat esitykset
Nuori näyttämö teatterifestivaali | lippu.fi 

Lipunmyynti

Asiakaspalvelukeskus Winkki
Villimiehenkatu 1, kaupungintalo 1.krs
Avoinna ma-pe klo 8.30–16.30
Puhelin, sähköposti ja chatpalvelu
puh. 05 616 2290
teatteri@lappeenranta.fi

tai verkosta osoitteesta lippu.fi