Suosikit

Lappeenranta etsii ehdokkaita vuoden 2024 Elämän nälkä -palkinnon ja Meijän tähet -merkkilaatan saajiksi – omaa ehdokasta voi ehdottaa 5.5. mennessä

JULKAISTU 16.4.2024, 13.58

Mikrofoni yleisön edustalla.

Lappeenrannan kaupunki etsii ehdokkaita vuoden 2024 Elämän nälkä -palkinnon ja Meijän tähet -merkkilaatan saajiksi.

Elämän nälkä -palkinto jaetaan vuosittain yhdelle 13–29-vuotiaalle nuorelle esimerkiksi ansioista taloudellisen, sosiaalisen, ekologisen ja kulttuurisen kestävän kehityksen edistäjänä, urheilu- tai kulttuurimenestyksestä tai rohkeudesta katsoa tulevaisuuteen ja olla kumppani nykypäivän globaalissa yhteiskunnassa.

Meijän tähet -kunnialaatoilla muistetaan puolestaan merkkihenkilöitä, joilla on selkeä kytkös Lappeenrantaan sekä osaamista ja näkyvyyttä kulttuurin, urheilun tai tieteen saralla. Hän voi olla edesmennyt tai edelleen keskuudessamme.

Asukkaat ja muut kiinnostuneet voivat käydä ehdottamassa omia ehdokkaitaan verkkokyselyn välityksellä. Omat ehdotuksensa voi käydä kertomassa 5.5. mennessä. Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan kolme kulttuurielämystä. 

Päätökset Elämän nälkä -palkinnon ja Meijän tähet -laatan saajista tekee ehdotusten pohjalta Lappeenrannan kaupunginhallitus.

Ensimmäinen ja vuoden 2022 Elämän nälkä -palkittu oli olympiamitalisti Santeri Kiiveri, ja vuonna 2023 palkinto myönnettiin kestävyysjuoksija Alisa Vainiolle. Ensimmäiset Meijän tähet -laatat myönnettiin vuonna 2023 kirjailija Laila Hirvisaarelle, uutistoimittaja Arvi Lindille, muusikko Pave Maijaselle, professori Juha Pyrhöselle ja balettipedagogi Sonja Tammelalle.

Lisätietoja:

Anu Talka, kulttuurijohtaja
puh. 040 350 8111, anu.talka@lappeenranta.fi