Suosikit

Lappeenrannan kaupunki järjestää Mikonsaaren, Vehkasalon ja Riihilahden osayleiskaavasta asukastilaisuuksia

JULKAISTU 29.2.2024, 11.02

Talvinen järvikuva.

Lappeenrannan kaupunki valmistelee Mikonsaaren, Vehkasalon ja Riihilahden osayleiskaavaa. Osayleiskaavan alustavia suunnitelmaluonnoksia, kaavoitusprosessin etenemistä ja tavoitteita esitellään kahdessa sisällöltään samanlaisessa asukastilaisuudessa. Ensimmäinen asukastilaisuus järjestetään lähitilaisuutena Lappeenrannan kaupungintalon kokoushuone Venlassa 7.3.2024 klo 17–19 ja toinen tilaisuus järjestetään etätilaisuutena 11.3.2024 klo 17–19.

Yleiskaavasuunnittelija Sami Tervo kertoo, että Mikonsaaren, Vehkasalon ja Riihilahden osayleiskaavan tavoitteena on kaava-alueen maankäytön suunnittelu kokonaisuutena alueen arvot ja erityispiirteet huomioiden.

– Alueen kaavoituksen keskeisiä suunnittelukysymyksiä ovat alueen matkailu-, retkeily- ja virkistysarvot sekä vakituisen asumisen ja loma-asumisen rakentamisen määrä ja sijoittuminen.

Kaavoitusprosessi on edennyt ja asukkailta toivotaan mielipiteitä alustavista suunnitelmista.

– Järjestämme osayleiskaavaan liittyen kaksi samansisältöistä asukastilaisuutta sekä lähitilaisuutena, että etätilaisuutena. Haluamme tällä tavalla tehdä mahdolliseksi sen, että mahdollisimman monet osalliset voisivat osallistua tilaisuuksiin.

– Haluamme kuulla aktiivisesti asukkaita koko kaavoitusprosessin ajan.

Kaavatyön etenemistä voi seurata osayleiskaavan verkkosivuilla.

– Asukkaat voivat tutustua myös osayleiskaavaa varten laadittuun osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan sekä tavoiteraporttiin, joissa kerrotaan kaavatyön tavoitteista, kaavaprosessin alustavasta aikataulusta sekä erilaisista kaavaan liittyvistä tiedotus- ja osallistumistavoista.

Etätilaisuuteen voi liittyä osayleiskaavan verkkosivuilta löytyvän linkin kautta.

Lisätietoja

Yleiskaavasuunnittelija Sami Tervo
puh. 040 632 6564, sami.tervo@lappeenranta.fi

Kaavasuunnittelija Tarja Luukkonen
puh. 040 650 3340, tarja.luukkonen@lappeenranta.fi

Yleiskaavainsinööri Annamari Kauhanen
puh. 040 575 5590, annamari.kauhanen@lappeenranta.fi