Suosikit

Sinustako lämppäri Asan & DJ Polarsoulin keikalle? Toukokuisen Open Stage -tapahtuman artistihaku on avattu Lappeenrannan kulttuurin unelmavuoden merkeissä

JULKAISTU 19.3.2024, 10.57

Lähikuva mikrofonista, taustalla paljon ihmisiä.

Lappeenrannan kulttuurin unelmavuoden merkeissä on avattu Open Stage -haku. Haussa etsitään aloittelevia, esiintymiskokemusta kaipaavia, eteläkarjalaisia artisteja tai yhtyeitä. Hakijoiden joukosta valitaan esiintyjiä Lappeenrannan kesäteatterilla järjestettävään Open Stage -tapahtumaan la 18.5. Tapahtumaan etsitään 5–6 artistia ja valituille esiintyjille maksetaan 250 euron palkkio per kokoonpano. Klo 17.30 alkavan tapahtuman Lappeenrannan kesäteatterilla kruunaa Asan & DJ Polarsoulin esiintyminen. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä OP Etelä-Karjalan kanssa.

– Kulttuurin unelmavuoden puitteissa haluamme tarjota esiintymismahdollisuuden uusille eteläkarjalaisille artisteille ja näin tukea osaltaan alueen kulttuurin kehittymistä, kertoo Kulttuurin unelmavuoden koordinaattori Tuulia Ahokas.

Kulttuurin unelmavuoden hengessä tapahtuma on kaikille avoin ja pääsymaksuton. Kesäteatterin yleisökapasiteetin ollessa rajallinen paikkansa voi varmistaa noutamalla ilmaisen sisäänpääsylipun tapahtumaan asiakaspalvelukeskus Winkistä.

Open Stage -konseptin tarkoitus on tukea aloittelevia artisteja ja yhtyeitä musiikillisessa urakehityksessä tarjoamalla rakentavaa palautetta ja koulutusta. Open Stage tarjoaa myös mahdollisuuden luoda verkostoja ja kysyä vinkkejä alan asiantuntijoilta.  Tarkoitus on myös edesauttaa mahdollisuutta työllistyä musiikin saralla.

Kaikki hakijat saavat myös osallistua musiikkialan uratilaisuuteen toukokuussa – haku päättyy 30.4.

Open Stage -esiintyjäksi voi hakea täyttämällä hakulomakkeen tiedot sekä liittämällä hakemukseen linkin musiikkinäytteeseen 30.4.2024 mennessä. Hakulomakkeen löydät täältä: https://formbox.fi/e-form/fi/LPR/77fe0965fd

–  Musiikkinäytteen ei tarvitse olla ammattimainen tallenne – esimerkiksi hyvälaatuinen puhelimella kuvattu video tai tallennettu äänite on riittävä. Mukaan voi hakea niin bändinä kuin yksittäisenä artistina. Musiikkigenre on myös täysin vapaa, Ahokas sanoo.

Artistivalinnat Open stage -tilaisuuteen kesäteatterille tehdään toukokuun alussa. Vaikka ei Open Stage -artistiksi päätyisikään, kaikki mukaan hakeneet saavat osallistua 7.5.2024 klo 16.30, “Musasta ammatti” -tilaisuuteen, jossa hakijat saavat neuvoja ja opastusta oman musiikkiuran kehittämiseen pitkään alalla toimineilta asiantuntijoilta.

Musasta ammatti -tapahtumassa kuullaan kahden pitkän linjan tekijän, Jojo “Johanna” von Hertzenin ja Taneli Rantalan ajatuksia musiikkialan ammateista. Asiantuntijat antavat myös lyhyet palautekommentit kaikkien hakijoiden musiikkinäytteistä.

Lue lisää Lappeenrannan kulttuurin unelmavuodesta: lappeenranta.fi/kulttuurinunelmavuosi

Lisätiedot:

Tuulia Ahokas, Hankekoordinaattori – Kulttuurin unelmavuosi 2024, Lappeenrannan kaupunki
puh. 040 8440252, tuulia.ahokas@lappeenranta.fi