Suosikit

Sataman iltatulet loistavat lauantaina 24.2. klo 18–20

JULKAISTU 21.2.2024, 14.21

Ulkotulin valaistu reitti Lappeenrannan satamassa.

Rauha ja yhteisöllisyys sitovat yhteen vuoden 2024 Talvisataman iltatapahtuman, Sataman iltatulet. Yhdessä rauhoitumme satojen ulkotulien loimussa ja nautimme linnoituksen valleille laskeutuvasta valotaiteesta. Tapahtuma järjestetään satamatorilla ja sen läheisyydessä.

– Kaikille avoin ja maksuton lumijooga houkuttelee kokeilemaan jotakin uutta joogaohjaaja Kaisa Liukon lempeässä ohjauksessa. Nappaa mukaan lyhty, pukeudu lämpimästi ja huolla kehoasi lumijoogan lempeydellä, kertoo Lappeenrannan kaupungin tapahtumatuottaja Meri-Ellen Pystynen.

Ulkotulin valaistaan kaksi erilaista ulkoilureittiä, joista toinen reitti myötäilee Satamatietä ja toinen kulkee satamassa jäätä pitkin.

– Seuraa ulkoroihuja ja antaudu yhteiseen ulkoiluhetkeen, jatkaa Pystynen. Säästäkään en murehtisi. Sateen sattuessa sateenvarjo mukaan, sadevaatteet päälle ja vedenpitävät jalkineet jalkaan. Jäälle emme huonossa säässä kuitenkaan mene.

Valotaidetta ja herkkuja pimenevässä talvi-illassa

Ulkoroihujen lisäksi Sataman iltatulissa pääsee ihailemaan valotaidetta, joka myötäilee lumisia valleja. Satamatorille katetaan iltatulien hengessä kahvio, jonka palveluista vastaavat Päivi-Angervo ja ukrainalainen Natalia. Iltatulien kahviossa voi nauttia höyryävää glögiä, pannukahvia ja muita pieniä herkkuja. Myös alueen muut palvelut ovat käytettävissä.

– Tänä vuonna valotaidetta nähdään Satamatie 3 kohdalla lumisia valleja myötäillen. Myös tapahtuma-alueen äänimaisemaan on kiinnitetty huomiota. Esiintyjää meillä ei ole, mutta tulemme kuulemaan taustalla upean artistin, Arttu Silvastin instrumentaalista musiikkia, iloitsee Pystynen.

Talvisataman iltatapahtuma – Sataman iltatulet 24.2. klo 18–20

Valotaideteos – Satamatie 3 kohdalla valleja myötäillen
Ulkotulin valaistut ulkoilureitit (jääreitillä säävaraus)

Liukukisa lumiliukumäessä klo 18–18.30 (säävaraus)
Tyylillä vai taidolla. Nappaa liukuri mukaan ja tule esittelemään taitosi. Mainioin liuku palkitaan.

Lumijooga klo 18.30–19.10
Tule kokeilemaan jotain uutta! Iltatulien loimussa, tähtitaivaan alla, Saimaan jäällä yhdessä joogaamalla saat ihanan tuntuman Sataman iltatulet -tapahtumaan. Kaikki nuoresta vaariin, aloittelijasta konkariin ovat lämpimästi tervetulleita. Teemme helppoja, kehoa huoltavia liikesarjoja, jotka sopivat tehtäväksi talvisaappaissa ja toppavaatteissa. Jooga kestää noin 40 minuuttia, ohjaajana Kaisa Liukko.
Kokoontuminen klo 18.30 Maalaisten laiturin kohdalla, Prinsessa Armaadan vieressä. Pukeudu lämpimästi ja nappaa mukaasi ulkolyhty (ei pakollinen). Lumijooga on kaikille avoin ja maksuton.

Lisätiedot:

Lappeenrannan kaupungin tapahtumatuottaja Meri-Ellen Pystynen
meri-ellen.pystynen@lappeenranta.fi
puh. 040 687 7462