Suosikit

Saimaa Sinfoniettan Joulukonsertissa hehkuvat joulun tunnelmat

JULKAISTU 12.12.2023, 17.00

Mari ja Aarne hienoissa vaatteissa poseeraamassa kameralle.

Lappeenrannan ja Mikkelin kaupunginorkesterit konsertoivat yhdessä Saimaa Sinfoniettana torstaina 14.12.2023 klo 19 Lappeenranta-salissa joulumusiikin merkeissä. Konsertin johtaa Lappeenrannan kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja Erkki Lasonpalo ja solisteina laulavat Lappeenrannan laulukilpailuissa palkitut sopraano Mari Palo ja baritoni Aarne Pelkonen. Ohjelmassa kuullaan rakkaimpia ja perinteisiä joululauluja Jean Sibeliukselta, Heino Kaskelta, Leevi Madetojalta, Karl Collanilta ja Kassu Haloselta. Ohjelmassa kuullaan myös Jean Sibeliuksen Puusarja op. 75.

Solisteina Lappeenrannan laulukilpailuissa palkitut sopraano ja baritoni

Sopraano Mari Palo on yksi monipuolisimmista sopraanoista, joka on kotonaan niin oopperalavoilla kuin orkesterien solistina. Mari Palo on esiintynyt säännöllisesti Suomen Kansallisoopperassa, Savonlinnan Oopperajuhlilla ja laajalti ulkomailla esimerkiksi Tanskassa, Ranskassa, Belgiassa, Japanissa ja Unkarissa. Mari Palo tunnetaan myös taitavana viihdemusiikin laulajana niin televisiosta kuin radiosta.

Baritoni Aarne Pelkonen on nuoren polven kysytyimpiä ooppera- ja konserttilaulajia, joka muistetaan muun muassa vuoden 2013 Lappeenrannan laulukilpailujen voittajana ja vuoden 2015 kansainvälisen Sibelius-laulukilpailun voittajana. Vuosina 2015–2017 Pelkonen kuului Oldenburgin valtionoopperan solistikuntaan Saksassa. Suomen Kansallisoopperassa hän debytoi Jää-oopperan pääroolissa vuonna 2019, ja on sen jälkeen vieraillut talossa säännöllisesti.

Saimaa Sinfonietta – Joulukonsertti

to 14.12. Lappeenranta-sali klo 19
pe 15.12. Martti Talvela -sali, Mikkeli, klo 19
Johtaa Erkki Lasonpalo
Solistit Mari Palo, sopraano ja Aarne Pelkonen, baritoni

Ohjelmassa kauneimmat, perinteiset suomalaiset joululaulut. 

Konsertin kesto n. 2 tuntia sisältäen väliajan. Yhteistyössä Mikkelin kaupunginorkesterin kanssa.

Liput 32 /22 /7 €

Lisätiedot:

Milko Vesalainen, Intendentti – Lappeenrannan kaupunginorkesteri
040 547 8706, milko.vesalainen@lappeenranta.fi