Suosikit

Lappeenrannan kaupunki huomioi kulttuurissa ja urheilussa menestyneitä nuoria sekä palkitsee yleisissä sarjoissa menestyneitä urheilijoita – ehdokkaita voi esittää 19.1.2024 asti

JULKAISTU 4.1.2024, 15.13

Lapsia pelaamassa jääkiekkoa kaukalossa.

Lappeenrannan kaupunki huomioi kulttuurissa ja urheilussa vuoden 2023 aikana menestyneitä lappeenrantalaisnuoria järjestämällä heille kahvitilaisuuden Raatihuoneella helmikuussa.

Kulttuurijohtaja Anu Talkan mukaan kaupunki haluaa tilaisuudella osoittaa arvostustaan menestyneitä nuoria kohtaan.

– Kahvitilaisuutta isännöi kulttuuri- ja liikuntalautakunta yhdessä kaupunginhallituksen ja -valtuuston puheenjohtajiston kanssa. Tavoitteenamme on, että voimme huomioida mahdollisimman laajan joukon kulttuurin ja urheilun parissa vaikuttavia nuoria osaajiamme.

Vastuu kulttuurin ja urheilun saralla menestyneiden nuorten ilmoittamisesta ja ehdottamisesta on ensisijaisesti seuroilla, yhdistyksillä, taidekouluilla, vanhemmilla sekä nuorilla itsellään.

– Eri tavoin menestyneitä lapsia ja nuoria on niin suuri joukko, että tarvitsemme kaikkien apua menestyneiden nuorten kokoamiseen.

Urheilun mahdolliset kutsuttavat sekä perustelu huomioimiselle tulee ilmoittaa sähköpostitse kati.englund@lappeenranta.fi ja kulttuurin vastaavat ehdotukset perusteluineen sähköpostitse anu.talka@lappeenranta.fi 19.1.2024 mennessä.

Kutsuperusteet

Urheilun kutsuperiaatteet ovat seuraavat:

- Nuorten sarjat 16–20 vuotta.

- Kirjoilla Lappeenrannassa tai joukkue on lappeenrantalainen.

- Mitali lajiliiton virallisissa SM-kilpailuissa tai menestyminen kansainvälisissä arvokisoissa (PM, EM, tai MM).

- Lajiliiton tulee kuulua Suomen Olympiakomitean jäsenjärjestöihin ja järjestöllä on oltava voimassa oleva antidoping-sopimus.

- Urheilijan tai joukkueen lisäksi huomioiminen voidaan antaa myös muusta huomattavasta paikkakunnan liikunnan eteen tehdystä työstä (järjestötoiminta, tapahtuma, jne.).

Kulttuurin kutsuperiaatteet ovat seuraavat:

- Nuorisolain mukainen ikäraja eli nuoria ovat alle 29- vuotiaat perustelluin poikkeuksin.

- Merkittävä kansallisen tai kansainvälisen tunnustus.

- Menestys kansallisessa tai kansainvälisessä taide- tai kulttuurikilpailuissa tai katselmuksessa.

Kaupunginhallitus palkitsee urheilumenestyksessä yleisissä sarjoissa

Lappeenrannan kaupunginhallitus palkitsee stipendein lappeenrantalaisia vuoden 2023 aikana saavutetusta urheilumenestyksestä yleisissä sarjoissa. Palkitsemisesityksiä otetaan vastaan 19.1. saakka sähköpostitse kati.englund@lappeenranta.fi

Palkittavien tulee olla yleisen sarjan Suomen mestareita tai sitä ylempien arvokisojen mitalisteja yleisessä sarjassa (PM-, EM-, MM- tai olympiamitalisti).

Lisätietoja:

Pasi Koistinen, liikuntajohtaja
Puh. 040 682 0227, pasi.koistinen@lappeenranta.fi

Anu Talka, kulttuurijohtaja
Puh. 040 350 8111, anu.talka@lappeenranta.fi