Suosikit

Lappeenrannan Hiekkalinnan kesän 2024 teeman valitsevat asukkaat – äänestä suosikkiasi juhlavuoden teemoista!

JULKAISTU 24.11.2023, 12.25

Lappeenrannan hiekkalinna.

Hiekkalinna nousee jälleen Lappeenrannan satamaan kesällä 2024. Tulossa on erityinen vuosi, sillä vuonna 2024 Lappeenrannassa vietetään Kulttuurin unelmavuotta sekä Lappeenranta juhlii 375-vuotisjuhlavuottaan. Saimaan alueella vietetään myös European Region of Gastronomy -juhlavuotta. Suuren juhlavuoden kunniaksi myös Hiekkalinnan teemaan pääsee vaikuttamaan.  

– Haluamme kuulla asukkailta, mitä hiekasta tehtaillaan kaupungin 375-vuotisjuhlavuoden, Lappeenrannan kulttuurin unelmavuoden sekä European Saimaa Region of Gastronomy vuoden kunniaksi, kertoo Lappeenrannan kaupungin matkailu-, markkinointi- ja asiakaspalvelujohtaja Mirka Rahman.

Rahman lupaa, että Hiekkalinnaan tulee ensi kesänä linnamaisuutta ja lasten hiekkalaatikko. Hiekkalinnan yhteydessä toimii jälleen takuulähtöinen aktiviteettien viikko-ohjelma, välinevuokraus sekä Pomppulinnamaailma. Hiekkalinnan alueelta löytyy tulevana kesänä myös tuttuun tapaan Lappeenrannan kaupungin matkailuinfo.

Hiekkalinnaan on kesäksi 2024 hahmoteltu kahta teemaa, joista pääsee äänestämään omaa suosikkiaan. Valitsemalleen teemalle voi myös ehdottaa osuvaa nimeä. Äänestyksen voittanut teema veistetään hiekkaan Lappeenrannan satamassa.

Lappeenrannan kulttuurin unelmavuoden kunniaksi ensimmäinen teemavaihtoehto on Kulttuurin unelmavuosi. Tässä teemassa tuodaan esille kaupungin taiteenlajeja kuten teatteri, tanssi, visuaaliset taiteet, musiikki ja arkkitehtuuri.

– Lappeenranta on kulttuurikaupunki ja täältä löytyy monipuolista kulttuuria ja kulttuurituotantoja kuten teatteria, tanssia, muusikoita, kuoroja, sirkusta, kirjailijoita, kuvataitelijoita, korutaidetta ja niiden opetusta. Lappeenrannassahan esitettiin teatteria jo 1800-luvun puolivälissä suomen kielellä! Rahman taustoittaa.

 Lappeenrannan 375-vuotisjuhlavuoden kunniaksi toinen vaihtoehtoinen teema on Saimaa alkaa Lappeenrannasta eli miten saimaalaisuus koetaan ja on koettu täällä osana elämää.

– Lappeenranta on tunnettu höyrylaivoista, risteilyistä, kylpylöistä, norpista, uitoista ja muikuista! Muun muassa nämä aiheet näkyisivät Hiekkalinnalla tämän teeman puitteissa, kertoo Lappeenrannan kaupungin matkailun asiantuntija Antti Tuomaala.

Vastausaikaa on kaksi viikkoa. Kysely on auki 24.11.–10.12.2023 ja sinne pääsee täältä: QuestBack

Vastaajien kesken arvotaan sadan euron (100 €) lahjakortti. Lahjakortin voi käyttää Hiekkalinnan takuulähtöisten aktiviteettien viikko-ohjelman palveluihin, ja lahjakortin saa käyttää kesän 2024 aukiolojen puitteissa. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Lue lisää vuoden 2024 juhlavuosista:

Lappeenrannan kulttuurin unelmavuosi: www.lappeenranta.fi/kulttuurinunelmavuosi
Lappeenranta 375-vuotisjuhlavuosi: www.lappeenranta.fi/lpr375
Saimaa European Region of Gastronomy: https://www.tastesaimaa.fi/

Lisätiedot:

Antti Tuomaala
Asiantuntija – matkailu ja yrityspalvelut, Lappeenrannan kaupunki
p. 040 065 8203
antti.tuomaala@lappeenranta.fi

Mirka Rahman
Matkailu-, markkinointi- ja asiakaspalvelujohtaja, Lappeenrannan kaupunki
p. 040 849 9161 
mirka.rahman@lappeenranta.fi