Suosikit

Kulttuuri ja yritysyhteistyö -tapahtuma tuo Kulttuuritila Nuijamieheen Ilosaarirockin tekijät to 9.11. vuoden viimeiseen Kulttuurikahvilaan

JULKAISTU 31.10.2023, 11.57

Nuijamiehen kahvila, Kulttuurin unelmavuosi, LPR365-logo ja Etelä-Karjalan liitto -logo.

Lappeenrannan kulttuurin unelmavuotta 2024 on viritelty tänä syksynä käyntiin Kulttuurikahviloiden merkeissä. Kulttuurikahvilat ovat kutsuneet luovan alan tekijät yhteisen pöydän ääreen kerran kuussa Kulttuuritila Nuijamieheen. Kulttuurikahvilat on järjestetty yhteistyössä Etelä-Karjalan liiton kanssa.  

Kulttuurin unelmavuoden koordinaattori Nelly Hakkaraisen mukaan syksyn Kulttuurikahvilat ovat sujuneet hyvin ja keränneet osallistujia.

– Kulttuurikahvilat ovat houkutelleet paikalle monialaisesti taiteilijoita ja yhdistystoimijoita. On kuultu kiinnostavia toimijaesittelyitä ja tutustuttu toisiimme. Tilaisuuksissa on ollut aina mukava puheensorina, Hakkarainen kertoo.

Vuoden viimeinen Kulttuurikahvila järjestetään torstaina 9.11. klo 17–19 teemalla Kulttuuri ja yritysyhteistyö. Vieraana ovat legendaarisen Joensuun Ilosaarirockin taustavoimat kertomassa kuinka pitkäjänteisen kulttuurin ja yritysyhteistyön kautta on rakennettu elinvoimaa luova menestystarina.

– On mahtavaa, että saadaan vuoden viimeiseen Kulttuurikahvilaan puhujiksi kulttuuri- ja tapahtuma-alan konkareita edustavan Ilosaarirockin asiantuntijoita. Kiitokset tästä kuuluvat Nuijamiehen Mikko Vennolle vierailijoiden kutsumisesta, kiittelee Hakkarainen.

Hakkarainen toivoo, että puheenvuorot inspiroivat lappeenrantalaisia kuulijoita unelmoimaan isosti ja näkemään kulttuurin ja yritysyhteistyön mahdollisuudet.

– Mukaan ovat lämpimästi tervetulleita myös yrityspuolen edustajat, Hakkarainen sanoo.

Joensuulaiset tapahtuma-alan uranuurtajat saavat puheenvuoron

Tilaisuuden aloittaa “Ilosaarirock – independent since 1971” puheenvuorollaan Niina Hattunen Joensuun Popmuusikot ry:stä. Joensuun Popmuusikot ry on itsenäinen ja riippumaton elävän musiikin yhdistys, joka on järjestänyt Ilosaarirockia yhtäjaksoisesti vuodesta 1971. Yhdistys tunnetaan myös Suomen suurimman musiikkielokuvafestivaali Rokumentin järjestäjänä sekä Ravintola Kerubin toimintaa pyörittävän Joensuun Töminä Oy:n omistajana.

Hattusen jälkeen ääneen pääsee Jarno Pitko, Joensuun Töminä Oy:sta “Ravintola Kerubi – Hyvää kulttuuria hyville ihmisille” -osuudellaan. Kerubi on pohjoiskarjalainen keikkapaikka, ravintola sekä tapahtumajärjestäjä. Ravintolassa Joensuun Ilosaaressa järjestetään vuosittain noin 120 tilaisuutta musiikkia, teatteria tai komiikkaa. “Kun omat seinämme eivät riitä, viemme tapahtumat ulos Ilosaareen ja Joensuu Areenalle. Tarjoamme kaikenikäisille asiakkaille elävää kulttuuria ja hyvää ruokaa monipuolisesti, maistuvasti ja tasa-arvoisesti.“ kertoo Kerubin esittely.

Lisäksi Kulttuurikahvilassa on tiedossa toimijaesittelyitä lappeenrantalaisilta kulttuurialan yrittäjiltä, verkostoitumista ja keskustelua.

– Lämpimästi tervetuloa mukaan vuoden viimeiseen Kulttuurikahvilaan. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, eikä se vaadi ennakkoilmoittautumista, Hakkarainen kannustaa.

Kulttuurikahvilat jatkuvat juhlavuoden 2024 ajan

Kulttuurikahvilatoiminta jatkuu läpi juhlavuoden 2024 yhteistyössä Etelä-Karjalan liiton kanssa. Keväällä 2024 järjestetään neljä Kulttuurikahvilaa, syksyllä toiset neljä. Hakkarainen kertoo, että kevään ensimmäinen tilaisuuksista on englanninkielinen ja kahviloiden teemat tarkentuvat lähempänä. 
 
Kevään Kulttuurikahviloiden päivämäärät ovat seuraavat:

To 11.1.2024 klo 17 Kulttuurikahvila, Lappeenrannan kaupunginteatteri  
(Thu 11th of Jan at 5pm, Culture Café at Lappeenranta City Theatre) 

To 8.2. klo 17 Kulttuurikahvila, Kulttuuritila Nuijamies  

To 7.3. klo 17 Kulttuurikahvila, Rakuunamäen juhlatila  

To 4.4. klo 17 Kulttuurikahvila, Kulttuuritila Nuijamies

Lisätiedot: 

Nelly Hakkarainen, kulttuurin unelmavuoden hankekoordinaattori, 
Lappeenrannan kaupunki 
puh. 040 844 0252 
nelly.hakkarainen@lappeenranta.fi