Suosikit

Kolmen leikkipaikan kunnostustyöt alkavat huhti-toukokuussa

JULKAISTU 25.4.2023, 13.08

Metallinen, ihmismallinen lasten karuselli, jolla iso pää, silmät, nenä, suu ja lippahattu. Puistossa talvella, taustalla keltainen puutalo.

Lappeenrannan kaupunki kunnostaa tänä keväänä ja alkukesällä kolme leikkipaikkaa. Kunnostettavat leikkipaikat sijoittuvat Skinnarilan Jupiterinpuistoon, Kourulan Raitapuistoon sekä Mäntylään. Rakentamistyöt käynnistyvät ensimmäisenä Jupiterinpuistossa viikolla 17. Raitapuiston ja Mäntylän leikkipaikoilla työt aloitetaan toukokuun alussa.

Sekä Mäntylän että Jupiterinpuiston leikkipaikoista asukkaat ovat voineet toimittaa kaupungille mielipiteensä ja toiveensa ennen suunnittelun alkua. Vastauksia kerättiin Mäntylän leikkipaikasta Ota kantaa.fi- sivuston kautta ja Jupiterinpuistosta sähköpostilla. Suunnitelmissa on pyritty ottamaan asukkaiden toiveet huomioon mahdollisimman hyvin. Raitapuiston osalta yhteistyötä on tehty alueen asukkaiden ja Kuusimäen, Kourulan ja Lavolan asukasyhdistys ry:n kanssa, joilta tuli toive Ukkopuistosta talteen otetun vanhan Ukko-karusellin kunnostuksesta. Uuden ulkoasun saanut karuselli löytyy toukokuusta eteenpäin Raitapuiston leikkipaikalta. 

Jupiterinpuistoon kaikenikäisille sopiva leikkialue

Jupiterinpuiston leikkipaikalle (Teekkarinkadun ja Häränkadun välinen puisto) rakennetaan sekä pienille että isommille leikkijöille soveltuva leikkialue. Kaikki vanhat leikkialueen välineet ja kalusteet vaihdetaan. Leikkipaikan läheisyyteen sijoitetaan piknikpöytiä. Leikkialue ja sinne johtava raitti valaistaan. Puistoon tulee myös viihtyisyyttä tuovia istutuksia, kertoo kaupunginpuutarhuri Laura Ratilainen.

– Leikkipaikan ja piknikpöydän ympäristöön istutetaan uusia puistopuita, kuten lehmuksia ja vaahteroita. Leikkipaikka sijoittuu pienen auringonkukkapellon läheisyyteen, johon kylvetään jälleen auringonkukkia viime vuoden tapaan.

Mäntylän leikkipaikalle street workout -väline

Mäntylän leikkipaikalla (Mäntyläntie 10a) vaihdetaan myös lähes kaikki leikkivälineet ja kalusteet. Leikkialueelle asennetaan leikkivälineitä pienille ja isommille lapsille.

Lisäksi leikkialueen reunaan tulee nuorille ja aikuisille suunnattu street workout -väline, jossa voi tehdä erilaisia lihaskunto- ja liikuntaharjoitteita. Leikkipaikan turvallisuutta parannetaan lisäämällä valaistusta ja aitaamalla Mäntyläntien ja autohuoltamon puoleiset leikkialueen sivut. Leikkialueen ympärille istutetaan myös puita ja pensaita.

Raitapuistoon Ukko-karuselli

Raitapuistoon (Katajakadun ja Kourulan urheilukentän välinen puisto) asennetaan 1960-luvulta peräisin oleva, kunnostettu Ukko-karuselli. Karusellin kunnostuksesta on vastannut seppämestari Antti Nieminen, kertoo Ratilainen.

– Ukko-karusellin pää oli hävinnyt vuosien varrella, mutta nyt se on saanut sepän käsissä uuden pään. Karuselli sai myös uuden värikkään maalipinnan.

Kuusimäen, Kourulan ja Lavolan asukasyhdistys ry selvitti, että vastaavanlaiset kunnostetut Ukko-karusellit löytyvät ainakin Savonlinnasta ja Jyväskylästä.

Tavoitteena on, että leikkialueet valmistuvat kevään ja alkukesän 2023 aikana. Kunnostustöiden aikana leikkialueet eivät ole käytössä ja niiden alueilla ei saa liikkua.

Lisätietoja:

Laura Ratilainen, kaupunginpuutarhuri
Puh 040 653 0935, laura.ratilainen@lappeenranta.fi