Etusivu PalvelutVertaisopastajat auttavat tietotekniikassa
Ajankohtaista
14.5.2018 9:24

Vertaisopastajat auttavat tietotekniikassa

Kirjaston vapaaehtoiset it-opastajat jatkavat opastuksia Lappeenrannan pääkirjastolla. Opastukset pidetään maanantaisin ja torstaisin klo 14-15 tai 14.30-15.30. Kevään viimeiset opastukset ovat ma 28.5. ja syksyllä jatketaan taas 3.9. alkaen. Yksi vapaaehtoinen päivystää kesän ajan ja hänelle voi kysyä haja-aikoja neuvonnasta.

Ajan henkilökohtaiseen opastukseen voi varata pääkirjaston neuvonnasta (p. 05-616 2341 tai neuvonta.kirjasto@lappeenranta.fi).

It-opastajat neuvovat kaikenlaisissa tietoteknisiin laitteisiin liittyvissä kysymyksissä henkilökohtaisesti. Varattava opastusaika on tunnin mittainen. Kirjastossa järjestettävä opastus on yleensä kertaluontoista ja sen tarkoitus on antaa apua tiettyyn ongelmaan tai antaa mahdollisuus tutustua haluttuun asiaan.

It-opastajat neuvovat, ohjaavat ja auttavat laitteiden, palveluiden ja ohjelmien käytössä, mutta eivät hoida laitteiden varsinaisia vikoja, eivät asenna ohjelmia eikä käyttöjärjestelmiä. Sähköisen asioinnin palveluiden käyttöön saa neuvoja, mutta vain yleisluonteisesti, jotta asiakkaan tietoturva ei vaarannu. Asiakas on vastuussa henkilökohtaisten lomakkeittensa täytöstä, rahaliikenteestä tai salasanoistaan sekä omien laitteittensa teknisistä vioista. Kirjasto ei myöskään vastaa verkko- ja tietoliikennevioista aiheutuvista haitoista tai ongelmista.

Kirjaston henkilökunta opastaa digipajan laitteiden käytössä ja myös muissa tietotekniikkaan ja kirjaston laitteisiin liittyvissä kysymyksissä.

Kysy lisää ja varaa oma opastusaikasi pääkirjaston neuvonnasta!

it-opastusta 07032016 - Keijo Suuronen opastaa.JPG
Keijo Suuronen opastamassa asiakasta keväällä 2016