Etusivu PalvelutUseita myyntipisteitä kaupungissa kansallisena siivouspäivänä lauantaina 26.5.
Ajankohtaista
22.5.2018 13:00

Useita myyntipisteitä kaupungissa kansallisena siivouspäivänä lauantaina 26.5.

Siivouspäivä 446 x 336_ kuva Heli Mälkiä.jpg

- Kansallinen siivouspäivä la 26.5.2018 on jälleen tulossa, kertoo Pia Haakana, Lappeenrannan kaupungin asukasyhteyshenkilö. - Nyt vajaa viikko ennen tapahtumaa kansallisen siivouspäivän nettisivuille (http://siivouspaiva.com) on kirjattu kymmenen myyntipistettä Lappeenrantaan, Haakana jatkaa.

– Entiseen tapaan myyntipaikkoja voi ilmoittaa julkisiin paikkoihin esimerkiksi Keskuspuistoon, kunhan muistaa huolehtia omien jälkien siivoamisesta. Kansallisena siivouspäivänä saa pitää omaa kirpputoria ilmaiseksi, kunhan on ilmoittanut oman myyntipaikan siivouspäivän sivustolla, asukasyhteyshenkilö muistuttaa siivouspäivän myyjiä.

Joutsenon ja Lauritsalan alueiden asukkaat yhdessä siivouspäivänä klo 10-14

Kansallisena Siivouspäivänä 26.5.2018 klo 10-14 Joutsenon ja Lauritsalan alueraadit, Asukkaiden Lappeenranta -toiminta, kutsuvat alueen asukkaita yhteiseen siivouspäivään omilla alueillaan.

Joutsenon torille voivat asukkaat tulla pitämään kirpputoria ja vastaavasti Lauritsalan koulun vieressä olevaan Koulukallionpuistoon.

- Asukkaat ovat tervetulleita pitämään ilmaiseksi kirpputoria oman pöydän kanssa. Molemmat alueraadit haluavat tällä tapahtumalla kutsua alueidensa asukkaita yhteen, tuntemaan joutsenolaista ja lauritsalaista yhteisöllisyyttä ja samalla viettämään ekologista siivouspäivää, kertoo Päivi Melto, Joutsenon alueraadin ja vastaavasti Anne-Maija Laukas, Lauritsalan alueraadin puheenjohtaja.

– Kerätkää siis turhat tavarat valmiiksi ja valmistautukaa kierrättämään ne eteenpäin, innostavat alueraatilaiset joutsenolaisia ja lauritsalaisia saapumaan paikalle ja nauttimaan yhteisestä siivouspäivästä.

Wanhan Tykin pihakirppis siivouspäivänä klo 11-15

Perinteinen Wanhan Tykin pihakirppis pidetään nyt myös siivouspäivänä la 26.5. Myynti tapahtuu omilla pihoilla ja porteilla sekä Tykin kentällä. 

Mikä on siivouspäivä?

Siivouspäivä on kirpputorien ja kierrättämisen ystävien juhlapäivä, joka muuttaa kaupungit ja naapurustot isoiksi kirpputoreiksi ja markkinoiksi. Idea on tehdä kierrättämisestä helppoa sekä luoda elävää ja vastuullista kaupunkikulttuuria, kerrotaan http://siivouspaiva.com sivustolla. Kuka tahansa voi kaupata tavaroitaan kaduilla, pihoilla tai kodeissa ja shoppailla itselleen päivän parhaat löydöt.

- Tapahtumalla ei yleisesti ottaen ole virallista järjestäjää, tosin Lappeenrannassa alueraadit kuten Lauritsala ja Joutseno toimivat koollekutsujina ja ovat merkinneet Siivouspäivän tapahtuman viralliselle Siivouspäivä nettisivustolle kohtaan myyntipaikat.

Myös jokainen yksittäinen asukas voi olla oman myyntitapahtumansa järjestäjä. Jokainen myyjä, niin yhteisissä kuin yksittäisissä myyntitapahtumissa on vastuussa omien jälkiensä siivoamisesta.

Siivouspäivää vietetään vuosittain. Vuonna 2017 Siivouspäivää vietetään 27.5. ja 19.8.

Kansallisen Siivouspäivän vietosta Lappeenrannassa

Lappeenrannan kaupunki pitää tärkeänä kaupunkilaisten aktivoimista Siivouspäivän ja Ravintolapäivän tapaisten yhteisöllisten tapahtumien järjestämiseen ja siksi kaupunki haluaa edesauttaa näiden tapahtumien järjestämistä.

Lappeenrantalaiset voivat pystyttää Siivouspäivänä ja Ravintolapäivänä myyntipisteensä kaupungin yleisiin ulkoalueisiin puistoihin ja aukioille ilman eri luvan pyytämistä.

Asukkaiden tulee kuitenkin huomioida seuraavia asioita:
Myyjien tulee rekisteröityä ja ilmoittaa myyntipaikasta Siivouspaiva.com / Ravintolapaiva.com sivustolla
Myyntipaikkojen tulee sijaita nk. kovilla pinnoilla, kuten kiveyksillä, asfaltilla tai hiekkakäytävillä.
Nurmikoita ei saa vahingoittaa.
Yleistä jalankulkua, liikennettä tai muuta alueen käyttöä ei saa haitata
Myyjä vastaa kaupungille ja kolmannelle osapuolelle myyntipaikasta mahdollisesti aiheutuvasta vahingosta ja haitasta.
Myymättä tai kierrättämättä jääneet tavarat on kunkin myyjän vietävä pois yleiseltä alueelta omalla kustannuksellaan välittömästi tapahtuman jälkeen.
Ravintolapäivän osalta pitää huolehtia elintarvikehygieniaan ja ympäristön siisteyteen liittyvistä velvoitteista Lappeenrannan seudun ympäristötoimen edellyttämällä tavalla.
Uusi lupakäytäntö ei koske alueita, joita vuokrataan yleisesti tapahtumatoimintaan, kuten torit, urheilukentät ja vastaavat. Niiden osalta vuokraus ja niiden edellyttämät lupakäytännöt hoidetaan entiseen tapaan.


Lisätietoja:
Pia Haakana, asukasyhteyshenkilö, Lappeenrannan kaupunki,
puh 040 5494 740, pia.haakana@lappeenranta.fi