Etusivu PalvelutUrheilutalolla järjestettiin tiistaina 10.5. infotilaisuus ukrainainalaisille kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalveluista
Ajankohtaista
11.5.2022 15.17

Urheilutalolla järjestettiin tiistaina 10.5. infotilaisuus ukrainainalaisille kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalveluista

Liikuntatoimi ja kulttuuritoimi järjestivät yhteistyössä Konnunsuon vastaanottokeskuksen kanssa Liikunta- ja kulttuuri-infotilaisuuden maahan saapuneille ukrainalaisille tiistaina 10.5. Lappeenrannan urheilutalolla.Ukrainan keltasininen lippu.

– Kaupunkiin on saapunut viime aikoina paljon ukrainalaisia, ja halusimme järjestää heille kulttuurin ja liikunnan yhteisen infotilaisuuden, jotta mahdollisimman moni saisi tiedon tarjoamistamme palveluista, kertovat Lappeenrannan kaupungin kulttuurijohtaja Anu Talka sekä vs. liikuntajohtaja Petri Ruotsalainen.

Kulttuuri- ja liikuntapalveluihin tutustumista

Tilaisuudessa kerrottiin yleistä tietoa Lappeenrannan liikunta- ja kulttuuritarjonnasta.  
Paikan päällä pääsi myös kokeilemaan erilaisia liikuntapisteitä ja tutustumaan kaupungin museoiden, kirjaston ja kaupunginorkesterin palveluihin. Tilaisuudessa kuultiin myös musiikkia. Kulttuurilaitokset jakoivat esitteitään ja museon pisteellä oli mahdollisuus istahtaa alas piirtämään. Tilaisuus tulkattiin ukrainaksi.

– Liikunta- ja kulttuuripalvelut tukevat monin eri tavoin ihmisten hyvinvointia ja auttavat kotoutumaan ja tutustumaan paikalliseen kulttuuriin ja ihmisiin. Tieto tarjolla olevista palveluista ja niihin tutustuminen on tärkeää maahan tulleille henkilöille, toteaa liikuntapalvelupäällikkö Anna Seppänen.

Vapaalippuja liikunta- ja kulttuuripalveluihin

Tilaisuudessa oli jaossa myös kokeilulippuja, joilla pääsee maksutta kokeilemaan uintia, kuntosalia tai vierailemaan museossa ja kaupunginorkesterin konserteissa. Jatkossa näitä kokeilulippuja on jaossa vastaanottokeskuksen kautta kaikille maahan tulleille.  
 
– Liikunnan ja kulttuurin parissa henkilö pääsee tekemään asioita, joita maahan tulleen kotimaassakin on tehty, ja jotka ovat olleet mielekkäitä. Niiden kautta pääsee toimimaan ja toteuttamaan itseään sekä tekemään näitä asioita uudessa, paikallisessa kulttuurissa, sanoo museotoimenjohtaja Päivi Partanen.

Toimijat näkevät, että tarjolla olevan toiminnan kautta on mahdollisuus tutustua myös uuteen kieleen ja päästä kokeilemaan sitä käytännössä. Esimerkiksi kirjastopalvelut tukevat kielen oppimista ja liikunnan parissa kieltä käyttää kuin huomaamatta. Etelä-Karjalan kirjastoihin onkin tilattu ukrainan kielistä kirjallisuutta ja kokoelma kasvaa pikkuhiljaa.

Lisätiedot:

Anna Seppänen 
Liikuntapalvelupäällikkö 
puh. 040 513 8140  
anna.seppanen@lappeenranta.fi

Päivi Partanen  
Museotoimenjohtaja       
puh. 040 564 2204 
paivi.partanen@lappeenranta.fi