Etusivu PalvelutTule vaikuttamaan kaupungin liikkumisohjelman lopputuloksiin – osallistu marraskuussa järjestettäviin työpajoihin
Ajankohtaista
5.11.2018 11:45

Tule vaikuttamaan kaupungin liikkumisohjelman lopputuloksiin – osallistu marraskuussa järjestettäviin työpajoihin

Lappeenrannan kaupunki valmistelee ensimmäistä liikkumisohjelmaansa. Tavoitteena on lisätä lappeenrantalaisten liikkumista, aktiivisuutta ja yhteisöllisyyttä. Liikkumisohjelmaa valmistellaan kaupungin strategian hengessä yhteistyössä asukkaiden ja yhteistyötahojen kanssa.

Kaupunki avasi lokakuussa asukkaille ja muille kiinnostuneille tahoille kyselyn liikkumisohjelmaan liittyvistä asioista. Kyselyn vastausaikaa on nyt jatkettu marraskuun 28. päivään saakka. Kyselyyn pääsee vastaamaan verkossa.

Liikkumisohjelma_kuva Oskari Nikkinen_383x256.jpgLiikuntajohtaja Pasi Koistisen mukaan kyselyn lisäksi järjestetään työpajoja, joissa liikkumisohjelmaa valmistellaan eri asukasryhmien näkökulmista. Myös liikunta- ja urheiluseuroille järjestetään oma tilaisuus.

– Marraskuun loppupuolella järjestettävissä työpajoissa ja seuratilaisuudessa tavoitteena on tutustua sekä kerätä yhteistyötahojen ja asukkaiden näkemyksiä, tarpeita ja ideoita liikkumisohjelmaa varten. Tarkoituksena on myös luoda uusia yhteistyöverkostoja työpajoihin osallistuvien kanssa.

– Työpajoissa liikunta-asioita pohditaan lasten, nuorten, ikäihmisten ja työikäisten sekä seurojen näkökulmista. Teemoihin tartutaan pienryhmäkeskustelujen ja ryhmätyöskentelyn kautta. Tilaisuuksissa tarkastellaan yhdessä myös meneillään olevan verkkokyselyn tuloksia. Tervetuloa vaikuttamaan, Koistinen sanoo.

Työpajoihin toivotaan runsaasti osallistujia. Tervetulleita ovat sekä asukkaat että eri yhteistyötahot. Seuratilaisuus on suunnattu paikallisille seuroille ja seuratoimijoille. Vaikka seuroille järjestetään oma työpaja, niin niiden edustajia toivotaan mukaan myös muihin työpajoihin. Pajoihin ja seuratilaisuuteen tulee ilmoittautua etukäteen 19.11. mennessä sähköpostitse: kati.englund@lappeenranta.fi .

Hyvinvoinnin edistämiseen tähtäävässä liikkumisohjelmassa tullaan linjaamaan painopistealueita ja toimenpiteitä, joilla lappeenrantalaisten liikkumista, liikuntaa ja urheilua kehitetään lähivuosina. Tavoitteena on muodostaa lupaus, johon kaikki toimijat voivat ja haluavat sitoutua.

Liikkumisohjelman valmistelua ohjaa kulttuuri- ja liikuntalautakunnan nimeämä ohjausryhmä. Valmistelussa hyödynnetään asiantuntija-apuna kuntien liikuntasuunnitelmiin erikoistunutta Smartsport-yritystä. Lappeenrannan kaupungin liikuntaohjelmaa valmistellaan syksyn 2018 aikana. Se tuodaan päätöksentekoon vuoden 2019 alussa.

Työpajat ja niiden ajankohdat:

Lasten liikuttajat ja lasten liikkumisesta vastaavat/kiinnostuneet: ke 21.11. klo 12–15.

Nuorten liikkumisesta vastaavat/kiinnostuneet tahot, nuoret: ke 21.11. klo 18–20.30

Ikäihmisten liikuttamisesta vastaavat tahot, ikäihmiset: to 22.11. klo 12–15

Työikäisten liikkumisesta vastaavat/kiinnostuneet tahot ja työikäiset: to 22.11. klo 18–20.30

Seuraforum yhdistyksille: ke 28.11. klo 17.30–19.30.


Työpajat järjestetään Monarilla, Anni Swanin katu 7. Ilmoittautumiset sähköpostitse viimeistään 19.11. kati.englund@lappeenranta.fi.

Verkkokysely liikkumisohjelmasta, vastaukset viimeistään 28.11.: https://bit.ly/2JDoDz7


Kuva: Oskari Nikkinen.

Lisätietoja:

Liikuntajohtaja Pasi Koistinen,
puh. 040 682 0227, pasi.koistinen@lappeenranta.fi