Etusivu Tarinoita rantaraitilta – uusi opastettu virkistysreitti
Ajankohtaista

Tarinoita rantaraitilta – uusi opastettu virkistysreitti

(23.6.2020)
Rantaraitin varrelle lisätietoja alueen historiasta ja kirjaston e-aineistoja tarjolle
Lappeenrannan rantaraitille on tuotu alueen historiaan liittyviä taustatietoja otsikolla "Tarinoita rantaraitilta". Kaupunkilaisille  tarjotaan kesälukemista historiaoppaan ja kirjaston e-aineistojen muodossa. Sisällöt on toteutettu Lappeenrannan kaupungin strategiarahalla.

Rantaraitin historiaopas johdattaa alueen menneisyyteen mobiilioppaan muodossa. Opas kattaa kohteita Pallon liikenneympyrän ja Skinnarilan väliseltä alueelta. Mukana ovat niin Saimaan soutulaivasto kuin Huhtiniemen arvoituksellinen luulöytö. Historiaopas löytyy osoitteesta https://tarinasoitin.fi/rantaraitti. Linkki oppaaseen löytyy myös rantaraitin luontopolun varrella sijaitseviin kyltteihin kiinnitetyistä QR-koodeista. Opas toimii parhaiten mobiililaitteen selaimella. Kohteisiin voi tutustua kokonaisuutena tai yksittäin, ja opasta voi lukea missä vain, rantaraitilla liikkuen tai kotisohvalla.

Lisää lukemista matkan varrelle löytyy Lappeenrannan kirjaston laajoista sähköisistä aineistoista. Linkit e-kirjoihin ja e-lehtiin löytyvät edellä mainituista luontopolun varrella sijaitsevista kylteistä QR-koodien takaa. Sähköisiä kirjoja ja lehtiä voi lainata myös mobiililaitteella ja lukea vaikka rantaraitin varrella istuen, kesästä nauttien.