Etusivu PalvelutPäätöksenteko ja talousViestintäLehdistötiedotteetTaideolohuone Katariinassa pääsee tutustumaan eteläkarjalaiseen taiteeseen kodikkaassa ympäristössä
Valitse taso
Lehdistötiedotteet
2.7.2020 15.30

Taideolohuone Katariinassa pääsee tutustumaan eteläkarjalaiseen taiteeseen kodikkaassa ympäristössä

Taideolohuone Katariina on kaikille avoin, pääsymaksuton taidetila Lappeenrannan linnoituksessa. Katariinaan on ripustettu taidetta vanhojen huonekalujen keskelle, ja vieraille on tarjolla kahvia ja muita virvokkeita. Taideolohuoneen järjestelyistä vastaa Kaakon taide yhteistyössä Lappeenrannan kaupungin tapahtumapalvelujen kanssa.

Taideolohuone Katariina_kuvaaja_Pekka Kettunen_351x467.jpg– Taideolohuone Katariinan tavoite on madaltaa taiteen kokemisen kynnystä esittelemällä taidetta poikkeuksellisessa, olohuonemaisesti sisustetussa tilassa, sanoo Kaakon taiteen taidejohtaja Anna Vilkuna.

Taideolohuone edustaa uudenlaista kaupunkikulttuuria, jossa taiteeseen voi törmätä yllättävissä paikoissa ja olosuhteissa ilmaiseksi. Katariina toimii kurkistusikkunana eteläkarjalaiseen taiteeseen, sillä olohuoneessa on esillä yli 20 taiteilijan teoksia.

Taideolohuone Katariina (Katariinantori 4) on avoinna 8. elokuuta asti maanantaista perjantaihin kello 11–18 ja lauantaisin kello 11–15.

Taideolohuone Katariina on toiminut kesäisin vuodesta 2014 lähtien. Kävijäennätys syntyi kesällä 2019, jolloin Katariinassa kävi 2300 vierasta.


Lisätietoja:

Kaakon taide, taidejohtaja Anna Vilkuna
puh. 045 144 7755, anna@kaakontaide.fi


Lisätietoa tapahtumakumppanuudesta:

Tapahtumapalvelujen asiantuntija, Teemu Myyryläinen,
puh. 040 351 6488, teemu.myyrylainen@lappeenranta.fi (tavoitettavissa 27.7. alkaen)

Kuva: Taideolohuone Katariina_kuvaaja Pekka Kettunen