Etusivu PalvelutSateenkaarinuorten illat alkavat marraskuussa Lappeenrannan Sammontorin nuorisotiloilla
Ajankohtaista
15.10.2018 15:00

Sateenkaarinuorten illat alkavat marraskuussa Lappeenrannan Sammontorin nuorisotiloilla

Lappeenrannassa aletaan järjestää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville nuorille eli sateenkaarinuorille kohdennettuja avoimia iltoja Sammontorin nuorisotiloissa (Sammontori 2). Ensimmäinen ilta pidetään torstaina 8.11. klo 16–18.

Nuoriso-ohjaaja Christina Nenosen mukaan nuorisotoimi haluaa tarjota sateenkaarinuorille kohtaamispaikan.

Sammontorin nuorisotilojen ohjaajat Nina Laine ja Christina Nenonen_354x350.jpg– Sateenkaarinuorilla on muita suurempi riski syrjäytyä ja jäädä yksin. Iltojen tarkoituksena on tarjota vertaistukea, ehkäistä yksinäisyyttä ja syrjäytymistä ja tarjota välineitä itsetunnon vahvistamiseen. Iltoja järjestämällä pyrimme lisäämään sateenkaarinuorten osallisuutta ja yhteisöön kuuluvuuden tunnetta.

Illat suunnitellaan yhdessä nuorten kanssa. Ohjaajina toimivat pääasiassa Sammontorin nuorisotilojen ohjaajat, mutta nuorten ideoiden pohjalta paikalle voidaan pyytää myös vierailevia puhujia.

– Illat pitävät sisällään ohjattua toimintaa, mukavaa hengailua, pelaamista ja tekemistä. Nuoret voivat vaikuttaa sisältöihin kertomalla ideoistaan ohjaajille. Kyselemme heiltä myös erikseen toiveita, joiden pohjalta suunnittelemme ohjelmaa.

Illat järjestetään kohdennetusti pääasiassa 11–18-vuotiaille sateenkaarinuorille, mutta niihin voi osallistua halutessaan kaikki nuoret.

– Jokainen nuori on tervetullut mukaan iltoihin ja muutenkin nuorisotoimen järjestämään toimintaan. Sateenkaarinuorten illoissa kunnioitamme erityisen vahvasti moninaisuutta eikä niissäkään kenenkään tarvitse määritellä omaa sukupuoltaan tai seksuaalista suuntautumistaan. Jokainen saa olla oma itsensä, Nenonen sanoo.

Nuorisotoimi ei ole aiemmin järjestänyt vastaavia kohdennettuja iltoja. Sateenkaarinuorten iltoja järjestetäänkin ainakin loppuvuoden ajan kokeiluluonteisesti. Nenonen kertoo, että jatkokuvioista päätetään kävijämäärien ja tarpeen perusteella.

– Viestimme tulevista illoista Sammontorin nuorisotilojen Instagram-tilillä ja Facebook-sivulla. Tietoa saa myös ottamalla yhteyttä minuun tai nuoriso-ohjaaja Nina Laineeseen.

Idea iltojen järjestämiseen syntyi, kun nuorisotoimen tilatoiminnassa tuli ilmi, ettei Lappeenrannan alueella ole tahoa, joka järjestäisi vertaistukea tarjoavaa toimintaa sateenkaarinuorille. Nuoriso-ohjaaja Christina Nenosen mukaan ainakin Helsingissä on kokeiltu onnistuneesti vastaavanlaisia iltoja.

– Pidimme 9.10. teematiistain Sammontorin nuorisotilalla, jossa aiheena oli seksuaalisen suuntautumisen moninaisuus. Tiloillamme kävi tuona päivänä nuoria, jotka eivät ennen ole käyneet tiloilla. Myös Instagramissa ja Facebookissa teema näytti selkeästi kiinnostavan. Tarve tällaisille illoille on varmasti olemassa, toivottavasti nuoret lähtisivät rohkeasti mukaan.

Kuva: Sammontorin nuorisotilan ohjaajat Nina Laine ja Christina Nenonen.

Lisätietoja:

Nuoriso-ohjaaja Christina Nenonen
puh./WhatsApp 040 199 0442, christina.nenonen@lappeenranta.fi
Instagramissa:@ohjaajachristina

Nuoriso-ohjaaja Nina Laine
puh. /WhatsApp 040 504 1946, nina.laine@lappeenranta.fi
Instagramissa: @nuorisoohjaajanina

Sammontorin nuorisotilat Instagramissa: @sammontorinnuorisotilat ja Facebookissa: Sammontorin nuorisotila