Etusivu PalvelutSammontalon rakentaminen on askeleen lähempänä
Ajankohtaista
22.11.2021 14.00

Sammontalon rakentaminen on askeleen lähempänä

Sammontalohankkeessa on käynnistynyt uusi vaihe, kun Lappeenrannan kaupunki ja SRV Rakennus Oy allekirjoittivat sopimuksen uudisrakennuksen toteuttamisesta.

Sammontalo toteutetaan yhteistoiminnallisena projektinjohtourakkana, joka jakaantuu kehitys- ja toteutusvaiheisiin.

 –Tämä toteutusmalli valittiin, jotta projektinjohtourakoitsijan osaaminen ja kokemus suunnittelu- ja toteutusratkaisujen kehittämisessä saataisiin hyödynnettyä mahdollisimman hyvin, sanoo toimitilajohtaja Katri Tolvanen Lappeenrannan toimitilat Oy:stäSammontalo_kuva_2_AS_LL_TK_arkkitehdit_oy.jpg

 –Vajaan puolen vuoden mittainen kehitysvaihe toteutetaan yhteistyössä projektinjohtourakoitsijan, käyttäjien ja tilaajan rakennuttamisen asiantuntijoiden ja konsulttien kanssa.

Kehitysvaiheen tavoitteena ja tehtävänä on laatia Sammontalohankkeelle yleissuunnitelmatasoiset suunnitelmat ja hakea rakennuslupa.

 –Kehitysvaiheessa suunnitelmat toteutetaan rakennuslupatasoon ja määritellään hankkeen tavoitehinta, sanoo puolestaan Lappeenrannan toimitilojen rakennuttajapäällikkö Pekka Talonpoika.

 –Sen aikana hanketta kehitetään myös tilaajan hankesuunnitelmassa mainittujen tavoitteiden mukaiseksi ja pyritään kokonaistaloudellisesti edullisiin ratkaisuihin..

Kehitysvaiheen aikana tullaan myös ratkaisemaan Sammonlahden koululle rakentamisen aikana mahdollisesti tarvittavat väistötilat ja väistötilajakson pituus.Varsinainen toteutusvaihe alkaa sen jälkeen, kun kaupunkikehityslautakunta tekee rakentamispäätöksen kehitysvaiheen päätyttyä ja kun urakkatarjous on saatu.

 –Tavoitteena on, että rakentamispäätös tehtäisiin toukokuussa 2022 ja että Sammontalo valmistuu vuonna 2024, Talonpoika jatkaa.

Sammontalohankkeen pää- ja arkkitehtisuunnittelusta vastaa arkkitehtuurikilpailun ehdotuksellaan Valkoinen piha voittanut AS LL TK Arkkitehdit Oy.  Käyttäjät pidetään mukana suunnitteluprosessissa heidän toiveitaan kuunnellen. Tavoitteena on saada aikaan toimiva monitoimitaloratkaisu.

Yhteistoiminnallinen projektijohtourakka mahdollistaa erinomaisesti käyttäjien osallistamisen myös rakentamisvaiheessa, jolloin suunnitelmat edelleen täydentyvät toteutussuunnitelmiksi. Tilaajalla on vaikutusmahdollisuus myöskin urakan aikana toteutettaviin hankintoihin.

Lisätiedot:

Toimitilajohtaja Katri Tolvanen, Lappeenrannan toimitilat Oy
puh. 040 5743 630
katri.tolvanen(at)lappeenranta.fi

Rakennuttajapäällikkö Pekka Talonpoika, Lappeenrannan Toimitilat Oy
puh 0400 668 760
pekka.talonpoika(at)lappeenranta.fi