Etusivu PalvelutSaimaan valloitus alkaa jälleen Hiekkalinnalta – toiminnantäyteinen matkailukesä starttaa kesäkuun alussa Lappeenrannassa
Ajankohtaista
21.4.2022 12.02

Saimaan valloitus alkaa jälleen Hiekkalinnalta – toiminnantäyteinen matkailukesä starttaa kesäkuun alussa Lappeenrannassa

Lappeenrannan Hiekkalinna tarjoaa jälleen matkailijoille aktiviteetteja ja ohjelmaa läpi kesän. Hiekkaveistosten lisäksi Pomppulinnamaailman pop-up huvipuisto kahviloineen, takuulähtöinen viikko-ohjelma ja välinevuokrauspalvelut pitävät huolen siitä, että kaupungista löytyy monipuolista tekemistä kaikille matkailijoille Saimaan rannalta.

Lappeenrannan Hiekkalinna avataan jälleen lauantaina 4.6.2022 klo 10 ja on auki yleisölle joka päivä klo 10–21 sunnuntaihin 28.8.2022 asti.

– Hiekkalinnan matkailupalvelujen keskittymä tarjoaa jälleen takuulähdöt kesän elämyksiin perheille sekä yksittäisille matkailijoille. Yritysyhteistyö jatkuu takuulähtöisen viikko-ohjelman, aktiviteettipalveluiden sekä pop-up huvipuiston osalta, kertoo Lappeenrannan kaupungin matkailu, markkinointi- ja asiakaspalvelujohtaja Mirka Rahman.

Ajankohtainen teema kutsuu pohtimaan luontomme merkitystä

Hiekkalinna on tunnettu vuosittain vaihtuvista temaattisista veistoksistaan. Tänä kesänä Hiekkalinnan teema on Suomen luonto.

Lappeenrannan kaupungin Wirma-yrityspalveluiden asiantuntija Antti Tuomaala kertoo, että Hiekkalinnalle pyritään vuosittain löytämään teema, joka olisi ajankohtainen ja lapsia kiinnostava.

– Tämänvuotinen ajatus lähti siitä, että luontokohteet ja luonnossa liikkuminen on lisääntynyt. 

– Veistoksissa tulevat näkymään kansallisymbolimme, Suomen luonnon eläimet, metsä sekä tietysti järvimaisema. Haluaisimme kertoa veistoksin myös jokamiehen oikeuksista. Teossa on tarkoitus käyttää paljolti suomalaisia ja paikallisia tekijöitä ja veistäjiä, kertoo Tuomaala.

– Tavoite on herätellä katsojassa ajatuksia luontomme arvosta ja sen suojelemisen tärkeydestä. Teoksia katsellessa voi myös leikkimielisesti bongata eri lajeja.

Hiekanveistoa voi ihailla touko-kesäkuun vaihteessa ajalla 16.5.–3.6.

Norppa Hiekkalinnalla.JPG

Mukana veistämässä lappeenrantalaiset koululaiset

Viime vuoden tapaan Hiekkalinnaa ovat veistämässä tänä kesänä myös kaupunkimme koululaiset. Mukana ovat Voisalmen koulun 6a luokka ja Steinerkoulun 4. luokka. 

– Koulujen kanssa tehtävään yhteistyöhön panostetaan viime vuotta enemmän sekä suunnittelu- että toteutusvaiheessa. Tarkoitus on, että lapsetkin veistävät tänä vuonna pakattuun hiekkaan kolmiulotteiset veistokset, Tuomaala sanoo.

Suomen luonto -teema sopiikin hyvin myös koululaisten projektiin ja heidän teoksensa muodostavat oman näyttelyn linnan sisäpihalle.

Pomppulinnamaailma, kahvila, matkailuinfo sekä välinevuokrausta

Veistosten luo rakentuu jälleen Hiekkalinnan yhteistyökumppanin Coinline Oy:n Pomppulinnamaailma, johon tulee useita pomppulinnoja, Benji-trampoliini, pelihalli, keinuautomaatteja ja karuselleja. Pomppulinnamaailman kahvila- ja jäätelökioski palvelevat myös kaikkia Hiekkalinnan alueella vierailevia. Pomppulinnamaailma on auki päivittäin 4.6.–14.8. klo 10–19.

Hiekkalinnan alueella toimii myös Lappeenrannan kaupungin matkailuinfo, josta saa esitteitä, karttoja, ajankohtaista tietoa Lappeenrannan seudun käyntikohteista, tapahtumista ja aktiviteettimahdollisuuksista. Matkailuneuvonta ohjaa ja neuvoo matkailijoita ja myy katujunalippuja sekä järjestää ryhmille tilauksesta tv-sarja Sorjosen Bordertown- kuvauspaikkakierroksia.  

Katujuna kulkee jälleen – matkustaa voi nyt koko päivän yhdellä lipulla

katujuna.jpg

Hiekkalinna on jälleen katujunan lähtöpaikka ja päätepysäkki. Juna kulkee 4.6.–14.8. tiistaista sunnuntaihin klo 11–16, ja 15.–28.8. vain viikonloppuisin. Matka taittuu Lappeenrannan kaupungin halki, historiallisen Rakuunanmäen läpi ja linnoitukseen sekä Myllysaaren perhepuistoon ja uimarannan alueelle.

Katujunaan myydään tänä vuonna päivälippuja. Juna toimii tänä vuonna Hop on–Hop off -idealla, eli kyytiin ja kyydistä pois voi yhden päivän aikana nousta niin monta kertaa kuin haluaa.

– Katujunaa vuokrataan nyt myös yksityiseen käyttöön reittiaikataulun ulkopuolella, kertoo Tuomaala.

 

Takuulähtöinen viikko-ohjelma alkaa juhannuksesta

Saimaan Palju Events tarjoaa Hiekkalinnan kupeessa jälleen takuulähtöistä viikko-ohjelmaa juhannuksesta elokuun puoleenväliin.  Viime vuonna kävijöiden toiveesta lanseerattu viikko-ohjelma pitää sisällään yhteistyössä alueen matkailutoimijoiden kanssa tuotettua ohjattua ja monipuolista ohjelmaa Lappeenrannan alueella.

Viikko-ohjelma sisältää melontaa, SUP-lautailua, pyöräilyä, retkiä sekä bunkkerikierroksia Salpalinjalle. Kaikki aktiviteetit toimivat matalankynnyksen periaatteella, eli aikaisempaa kokemusta lajeista ei tarvitse olla. Aktiviteeteissa on aina mukana alusta loppuun ammattitaitoinen opas. Aktiviteeteilla on säävaraus.

Viikko-ohjelmaan voi tutustua Saimaan Palju Eventsin verkkosivulla.

Entistä laajemmat välinevuokrauspalvelut

Hiekkalinnan alueella palvelevat tänä kesänä myös entistä laajemmat välinevuokrauspalvelut. Drakkar Sportin välinevuokraus on auki 4.6–14.8. (juhannuksena suljettu). Välinevuokraamosta löytyy retkeilyn perustarvikkeet, joiden avulla matkailijat voivat tutustua ja yöpyä Saimaan luonnossa.

Drakkar Sport vuokraa Hiekkalinnalla laadukkaita ulkoilu- ja retkeilyvälineitä sekä järjestää elämyksiä Saimaalla ja sen ympäristössä. Vuokrattavissa on kajakkeja, kanootteja, SUP-lautoja, soutuveneitä (moottorilla tai ilman), retkipyöriä, sähköretkipyöriä, maastopyöriä sekä e-fatbikeja.

Saimaan valloitus alkaa Hiekkalinnalta – tervetuloa!

Lisätiedot:

Mirka Rahman
Lappeenrannan kaupunki: Matkailu-, markkinointi- ja asiakaspalvelujohtaja
puh. 040 849 9161
mirka.rahman(at)lappeenranta.fi

Antti Tuomaala
Lappeenrannan kaupunki: Asiantuntija, yrityspalvelut ja matkailu, Wirma yrityspalvelut
puh. 040 065 8203
antti.tuomaala(at)lappeenranta.fi

Hiekkalinnan verkkosivut: https://www.visitlappeenranta.fi/fi/Nae-ja-koe/Hiekkalinna
Aktiviteettien viikko-ohjelma (Saimaan Palju Events): https://www.saimaanpalju.fi/viikko-ohjelma-lappeenranta/
Pomppulinnamaailma: https://www.pomppulinnamaailma.fi/lappeenranta
Välinevuokrauspalvelu (Drakkarsport): https://drakkarsport.com/