Etusivu PalvelutRatsuväkimuseo avautuu 19.6.2019
Ajankohtaista
5.6.2019 9:00

Ratsuväkimuseo avautuu 19.6.2019

Hakkapeliitoista hurmahousuihin – Ratsuväkielämää vuosisatojen ajan -näyttelyn avajaistapahtuma 19.6. klo 13 – 18.

Lappeenrannan sydämessä, vanhassa Linnoituksessa sijaitseva Ratsuväkimuseo avaa ovensa täysin uudistuneena. Näyttelyn lisäksi myös museorakennus on kokenut täydellisen kasvojenkohotuksen.

Ratsuväkimuseon uusi näyttely esittelee suomalaisen ratsuväen vaiheita 1500-luvulta tähän päivään saakka. Runsas ja mielenkiintoinen esineistö, univormut, kuvat, filmit ja äänimaailma johdattavat museokävijän ratsumiesten sotiin ja arkeen. Ratsumiehen taisteluparille hevoselle on annettu sille kuuluva arvo. Näyttely kertoo myös, miksi Lappeenranta on ratsuväen kaupunki.

Ratsuväkimuseo sijaitsee Lappeenrannan vanhimmassa rakennuksessa, alun perin 1770-luvulla venäläisten vartiotuvaksi valmistuneessa kivitalossa. Vuodesta 1973 avoinna ollut museo on ollut muutaman viime vuoden ovet säpissä, sillä rakennusta peruskorjattiin hartaudella, sen omaa historiaa kunnioittaen. Museotaloa itseään voi nyt hyvällä syyllä kutsua näyttelyesineeksi, jonka komeille seinille on jätetty esille vanhoja maalikerroksia kurkistusluukkuina menneeseen.

Tervetuloa kesällä Ratsuväkimuseoon, jossa sinua odottavat hurjat hakkapeliitat ja hurmahousuiset rakuunat hevosineen!

Ratsuväkimuseon kutsu.jpg