Etusivu Rakkaudesta kuntatyöhön – yhdessä yli haasteiden. Lappeenranta-verkkoseminaari 2020 järjestetään 20.–21.8.
Ajankohtaista

Rakkaudesta kuntatyöhön – yhdessä yli haasteiden. Lappeenranta-verkkoseminaari 2020 järjestetään 20.–21.8.

(20.8.2020)

Vuoden 2020 Lappeenranta-seminaari järjestetään 20.–21.8.2020.

Suski ja Mikko_312x416.jpgTapahtuma toteutetaan tänä vuonna etäyhteyksin studioksi muutetusta Lappeenranta-salista. Lappeenranta-salissa on paikalla myös studioyleisöä. Hyväntuulisen webinaarin luotsaavat Puoli seitsemän -ohjelmasta tutut ja moneen kertaan palkitut juontajat Mikko Kekäläinen ja Susanna Laine.

Ohjelmassa orientoidutaan aluksi siihen, mitä kunta-alalla on odotettavissa koronakevään jälkeen. Julkisen sektorin jälleenrakentamisen aineksia tarkastelee tästä näkökulmasta kuntaministeri Sirpa Paatero. Ministeri Paateron esitys kuullaan videotallenteena.

Alueellinen eriarvoistuminen ja demografinen kehitys on askarruttanut paljon viime vuosina. Mitkä ovat juurisyyt vauvakatoon? Mitä asialle voidaan oikeasti tehdä? Näitä aiheita ja niiden mahdollisia ratkaisuja polemisoivat Väestöliiton tutkimusprofessori Anna Rotkirch, Nuorisotutkimusseura ry:n vastaava tutkija Mikko Salasuo sekä alue- ja väestökehityksen asiantuntija Timo Aro MDI Oy:stä.
Kunta-alan työmarkkinatilanteeseen ja sen tämän hetken haasteisiin paneudutaan paneelikeskustelussa, jossa ovat edustettuna KT Kuntatyönantajat sekä kunta-alan työmarkkinaosapuolet.
Kevennystä päivään tuo seminaarin oma Kunta-alan napakymppi, jossa nuoret selvittelevät kysymysten ja vastausten avulla, houkuttaako heitä eniten paikkakunta A, B vai C.

Tuttuun tapaan seminaarissa on esillä hyviä kehittämisesimerkkejä, jotka tulevat tänä vuonna Riihimäeltä ja Kunteko -tekojen torilta.

- Myös koronaepidemia on synnyttänyt uusia innovaatioita, joita haluamme esitellä, kertoo seminaarin koordinaattori, Lappeenrannan kaupungin henkilöstöjohtaja Päivi Savilampi.

Perjantaina aamupäivällä avataan isoja ikkunoita uuteen vuosikymmeneen Sitran yliasiamies Jyrki Kataisen ja professori Kirsti Longan johdolla. Yliasiamies Kataisen esitys nähdään striimattuna Helsingistä. Professori Harri Melin puolestaan polemisoi sitä, miten tämä kaikki näkyy työpaikoilla ja ihmisten arjessa.

Tulevaisuuden työelämän eettiset eväät punoo lopuksi yhteen Paavalin seurakunnan kirkkoherra Kari Kanala.

Koska Lappeenranta-seminaarin perinteistä iltatilaisuutta ei ole tänä vuonna mahdollisuus järjestää, nähdään sen tilalla Lappeenrannan oma 18.30-olohuone eli musiikkikyllästeinen ilottelu Lappeenranta-salista. Luvassa on mielenkiintoisia kohtaamisia, tanssia ja yllätyksiä Saimaata unohtamatta.

- Lappeenranta-seminaari toteutetaan ensimmäistä kertaa sen 40-vuotisessa historiassa live-lähetyksenä. Tapahtumassa on erittäin paljon liikkuvia osia. Vaikka tekniset asiat on tarkistettu moneen kertaan, voi tällaisessa tilanteessa aina sattua ja tapahtua, Päivi Savilampi toteaa.

Lappeenranta-verkkoseminaari on tarkoitettu päättäjille, henkilöstöjohdolle ja esimiehille, kehittämisen ja yhteistoiminnan asiantuntijoille sekä henkilöstön edustajille.

Webinaariin ja studioyleisöksi on saapumassa noin 350 henkilön yleisö.

Tiedotusvälineet ovat tervetulleita seuraamaan seminaaria.

Ohjelma: https://lappeenrantaevents.fi/fi/Meilla-tapahtuu/Lappeenranta-seminaari


Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Henkilöstöjohtaja Päivi Savilampi
P. 040 577 9235