Etusivu PalvelutPuolustusvoimat 100 -kesäkiertue Lappeenrannassa 15.6.2018
Ajankohtaista
8.6.2018 13:20

Puolustusvoimat 100 -kesäkiertue Lappeenrannassa 15.6.2018

Puolustusvoimat 100 -kesäkiertue saapuu Lappeenrannan satamaan perjantaina 15.6.2018. Kello 16 alkavassa ilmaistapahtumassa pääsee tutustumaan Puolustusvoimien toimintaan ja nauttimaan musiikista.
Rakuunasoittokunta yleisön takaa_390x260.jpg
Puolustusvoimien 100-vuotisjuhlavuotta juhlistavassa tapahtumassa esiintyvät Ilmavoimien soittokunnan Big band ja Club For Five, Rakuunasoittokunta ja Diandra sekä Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan Showband. Konsertin juontaa Inka Henelius.

Puolustusvoimien toimintaan voi tutustua kalustonäyttelyssä. Paikalla on myös Sotilaskoti, josta voi ostaa munkkeja, kahvia ja Lappeenrannan legendaarisia telamiina-kanelimunkkeja.

Puolustusvoimat 100 -kesäkiertue 2018 ulottuu 16 paikkakunnalle kesä- ja elokuussa. Juhlavuoden kiertue alkoi lippujuhlan päivänä Seinäjoelta ja päättyy elokuussa Turkuun. Juhlavuoden teemana on Maanpuolustus kuuluu kaikille. Juhlavuoden 2018 aikana Puolustusvoimat järjestää yli sata yleisötapahtumaa ympäri Suomen.

PV100-kesäkiertueen Lappeenrannan tapahtuman järjestää Maasotakoulu yhteistyössä Lappeenrannan kaupungin kanssa. Maasotakoulu on Maavoimien puolustushaarakoulu, jonka Lappeenrannan yksikössä toimii osa esikunnasta ja koulutuskeskuksesta, Jalkaväkikoulu ja Pioneerikoulu. Maasotakoulun muut yksiköt sijaitsevat Haminassa, Hattulassa, Kankaanpäässä ja Riihimäellä. Maasotakoulu on Lappeenrannan teknillisen yliopiston lisäksi ainoa yliopistotasoista koulutusta tarjoava oppilaitos Lappeenrannassa.

Kaupungin tapahtumatoiminnan koordinaattori Jorma Kallion mukaan kyseessä on koko perheen tapahtuma.

– Puolustusvoimien kesäkiertue herättää varmasti suurta kiinnostusta mummosta muksuun ja vaarista vunukkaan. Kaupungilla on erinomaiset välit Puolustusvoimiin ja uskon, että yhteistyö jatkuu yhtä hienosti jatkossakin.
– Olemme iloisia, että kesäkiertue nähdään juuri Lappeenrannassa. Kaupungilla ja Maasotakoululla on vuosittain useita yhteisiä tilaisuuksia. Lisäksi koko Suomen maavoimissa palveleva upseeristo ja aliupseeristo saavat uransa jossain vaiheessa koulutusta myös Lappeenrannassa. Maasotakoulu on suuri voimavara Lappeenrannalle, Kallio sanoo.

PV100-juhlavuotta voi seurata sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #PV100 ja Puolustusvoimien netissä sekä Maasotakoulun twitterissä @MaasotaK aihetunnisteella #maask.

Puolustusvoimat 100 -kesäkiertue Lappeenrannassa 15.6., ohjelma:

klo 16.00 Kalustonäyttely aukeaa
klo 18.00 Ilmavoimien soittokunnan Big band & Club For Five
klo 19.00 Rakuunasoittokunta & Diandra
klo 20.00 Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan Showband

Kuva: Lappeenrannan kaupunki.

Lisätietoja:
Tapahtumatoiminnan koordinaattori Jorma Kallio,
puh. 0400 155 597, jorma.kallio(a)lappeenranta.fi

Maasotakoulu, tiedottaja Sari Pöyhönen, sari.poyhonen(a)mil.fi.