Etusivu PalvelutPop up -esityksiä nähdään tänäkin kesänä Lappeenrannan keskustassa
Ajankohtaista
10.6.2021 11.15

Pop up -esityksiä nähdään tänäkin kesänä Lappeenrannan keskustassa

Viime kesänä ilahduttaneet pop up -esitykset jatkuvat myös tänä kesänä Lappeenrannassa. Edellisvuoden tapaan esityksistä ei kerrota yleisölle etukäteen vaan ne kohdataan sattumalta kaupungilla, joten luvassa on paljon mielenkiintoisia yllätyksiä.

2007_pop-up_veera_ja_saaga_N6A0793_web.jpg.pngEsityksiä on mahdollista nähdä kesäkuun toisesta viikonlopusta alkaen ja esiintyjiä on luvassa jokaiselle kesäviikonlopulle aina elokuun loppuun saakka. Kesän kattaus on monipuolinen, sillä luvassa on esittävän taiteen teoksia laidasta laitaan. Esiintymispaikkoina toimii Lappeenrannan keskustan alueen torit, puistot, aukiot ja lavat.

Kaupungin tapahtumatuottaja Karri Heinon mukaan pop up -esitykset ovat koronaturvallisiakin elämyksiä, sillä niihin ei tavallisten tapahtumien tapaan kutsuta yleisöä etukäteen paikalle, ja näin ollen katsojien määrä pysyy maltillisena.

– Viime vuonna saimme hyvää palautetta esityksistä ja huomasimme myös, kuinka paljon ne ilahduttivat katsojia yllätyksellisyydellään, joten oli helppo päätös jatkaa konseptia tänäkin kesänä.

– Pop up -esitykset tuovat varmasti katukuvaan piristystä ja yleisö pääsee nauttimaan pitkän tauon jälkeen erilaisista esittävän taiteen esityksistä. Tänä kesänä luvassa on ainakin freestyle rap-artisteja, bodypaint -esitysteos sekä useita musiikki-, sirkus- ja tanssiryhmiä, Heino kertoo.

Yksi tämän kesän pop up -esiintyjistä on Suvorov Band, jota yhtyeen jäsen Ossi Välimäki kuvailee katusoittobändiltä näyttäväksi musiikkiteatteriksi. Suvorov Bandin voikin bongata kaupungilta jo heti ensimmäisenä viikonloppuna.

– Esityksemme perustuu Generalissimus Aleksander Suvorovin elämään ja tekoihin 1700-luvulla. Esiinnymme reilulla punk-asenteella ja genressä seilataan vahvasti laidasta laitaan. Suuri osa musiikista on myös niin sanottua maisemointia, jolla tuodaan teatteriesitystä eläväisemmäksi.

– Pop up -konsepti on hieno lisä perinteisille aikataulutetuille konserteille ja se voi palvella jopa paremmin erilaisia esiintyvän taiteen artisteja kuin perinteinen esiintyminen lavalla. Pop up -esityksiin on myös helppo tulla ja mennä omaan tahtiin, joten toivottavasti väkeä on paljon liikkeellä, Välimäki toteaa.

Lisätietoja:

Lappeenrannan kaupungin tapahtumatuottaja Karri Heino
puh. 040 637 1779, karri.heino@lappeenranta.fi