Etusivu PalvelutPappilanpellolla istutetaan 200 kirsikkapuuta 17.9.2021 klo 10–14
Ajankohtaista
14.9.2021 8.20

Pappilanpellolla istutetaan 200 kirsikkapuuta 17.9.2021 klo 10–14

Arboretumissa olevalla Pappilanpellolla järjestetään perjantaina 17.9. klo 10 alkaen rusokirsikkapuiden istutustapahtuma, jossa asukkaat, yhdistykset ja järjestöt voivat jälleen istuttaa lahjoituksena hankkimansa puuntaimet kaikkien iloksi yhteiseen puistoon.

Kirsikkapuita.Paikalle voi tulla myös myöhemmin, jos haluaa välttää suurimman väkijoukon tapahtuman alkaessa klo 10. Tapahtuma kestää perjantaina klo 14 saakka.

– Pappilanpellolla on valmiiksi tehdyt istutuspaikat, eikä omia istutusvälineitäkään tarvitse välttämättä ottaa mukaan, lupaa Lappeenrannan kaupunginpuutarhuri Laura Ratilainen.

– Koska tilaisuudessa on kysymys puiden lahjoittamisesta, niin jokaisen puun istuttajan tehtävä on ollut huolehtia lahjoituspuuntaimen ostamisesta itse.

Kaupunki tekee taimille paikat ja suojaa sekä kastelee ne

Lappeenrannan kaupunki ei ole tähän puiden lahjoitustapahtumaan ostanut puuntaimia, mutta se järjestää istutuspaikat valmiiksi Pappilanpellolle. Kaupunki huolehtii myös puiden suojauksesta, kastelusta ja muusta hoidosta istutuksen jälkeen. 

– Jo viime vuonna päädyttiin ratkaisuun, että Tirilästä ostetut kirsikkapuiden taimet kuljetetaan yhteiskuljetuksella Pappilanpellolle istutuspäivänä.

– Samoin tehdään tänä vuonna. Tällä halutaan helpottaa osallistumista tapahtumaan, jos ei esimerkiksi ole mahdollisuutta käydä itse hakemassa puuntaimea, mutta haluaisi silti osallistua puiden lahjoittamiseen ja istuttamiseen.

Tapahtumassa on myös joukko keltaiseen huomioasuun pukeutuneita maarakennus- ja viheralan ammattilaisia, joilta voi kysyä neuvoa ja apua puiden istuttamisessa. Istuttamisen jälkeen jokaisen tulisi vielä käydä ilmoittamassa nimensä ja istutuspaikan numero ilmoittautumispisteelle, jossa tieto otetaan talteen kaupungin puurekisteriä varten.

Puukohtaisia nimikylttejä ei tulla laittamaan Pappilanpellon kirsikkapuille, mutta ratkaisua oman puun tunnistamisesta esimerkiksi numeroinnilla pohditaan istutustapahtuman jälkeen.   

Runsaasti ilmoittautuneita

Tapahtuman ilmoittautumisia kerättiin elo-syyskuussa, ja ilmoittautuminen päättyi syyskuun toisella viikolla.

– Uusia kirsikkapuita tullaan istuttamaan näillä näkymin lähes 200 kappaletta, iloitsee Ratilainen.

 –Tapahtuma on ollut edellisen vuoden tavoin hyvin suosittu ja yhteydenottoja tapahtumasta on tullut todella paljon. Uutta istutustapahtumaa seuraavalle vuodelle on myös jo kyselty, mutta sen järjestämisestä ei ole vielä päätetty.

Jos kiinnostusta puiden lahjoittamista ja istuttamista kohtaan tulee lisää, niin uuden tapahtuman järjestämistä voidaan jälleen harkita.

Koronaturvallinen tapahtuma

Tapahtuman järjestää Lappeenrannan kaupungin Kadut ja ympäristö -tiimi. Turvallisen ja koronatilanteen huomioivan tapahtuman järjestämiseen on panostettu hajauttamalla Pappilanpellolla taimienhakupaikkoja ja ilmoittautumispisteitä niin, että kaikki osallistujat eivät kokoonnu ryhmänä samaan paikkaan. 

– Toivomme, että tapahtumassa jokainen osallistuja huomioi voimassa olevan koronatilanteen ja rajoitukset, sanoo Ratilainen.

– Osallistujia on tänä vuonna paljon, arviomme mukaan päivän aikana jopa 300 henkilöä. Tällöin voi joutua hieman odottamaan omaa vuoroaan, mutta ilman istutuspaikkaa ei ole kukaan osallistuja jäämässä.

Vapaita istutuspaikkoja on puistossa odottamassa 210 kappaletta. Ne on sijoitettu lähelle kulkuväyliä ja paikkojen ympäristöt on niitetty kulkemisen helpottamiseksi. Istutuspaikkoja ei ole voinut varata etukäteen, vaan jokainen osallistuja valitsee puun istutuspaikan tapahtumapäivänä. 

– Yhteisöllinen toiminta kiinnostaa lappeenrantalaisia, sanoo Ratilainen.

– Tällainen talkootoiminta sekä tietysti viherympäristöön panostaminen yhdessä tuumin on erittäin toivottua. Tärkeää on myös, että kirsikkapuiston alkuperäinen idea on lähtöisin asukkailta ja sillä on ollut suurta vaikutusta siihen, että puiden lahjoittamiseen on lähdetty mukaan näin isolla joukolla.

Lisätiedot

Kaupunginpuutarhuri Laura Ratilainen, Lappeenrannan kaupunki
P.  040 653 0935, laura.ratilainen@lappeenranta.fi