Etusivu PalvelutOsallistu lukupiireihin Lappeenrannan kirjastoissa!
Ajankohtaista
13.8.2019 8:00

Osallistu lukupiireihin Lappeenrannan kirjastoissa!

Lappeenrannan kirjastoissa kokoontuu useita lukupiirejä, joihin voi osallistua kuka tahansa ajan ja halun mukaan. Lukupiiriin voi tulla myös vain johonkin tiettyyn kokoontumiseen, jonka aihe kiinnostaa. Lukupiirissä voi jutella kirjoista ja niiden herättämistä ajatuksista vapaasti rennossa ilmapiirissä. Lukupiiristä voi löytyä myös ystävä!

Pääkirjastossa kokoontuu kerran kuussa kaksi lukupiiriä torstaisin klo 14-15.30 ja 17.30-18.30. Kokoontumiset ovat yleensä Heili-salissa.

Päiväryhmällä ensimmäisen kokoontumisen aiheena 5.9. on norjalaisen Britt Karin Larsenin suomalaismetsistä kertovan romaanisarjan aloitusosa Finnskogen : elämän kehto. Iltaryhmä on valinnut kirjakseen Minna Rytisalon Rouva C:n. Iltaryhmän seuraavat kirjat ovat Westoverin Opintiellä 3.10., Kankimäen Naiset, joita ajattelen öisin 31.10. ja Haahtelan Adelen kysymys 28.11. Päiväryhmä valitsee syksyn käsiteltävät teokset ensimmäisessä kokoontumisessa.

Pääkirjastossa kokoontuu myös ruotsinkielinen lukupiiri, jota vetää kunniakonsuli Anneli Pirttimäki. He ovat valinneet ensimmäisen kokoontumisen aiheeksi Merete Mazzarellan Hem från festen ma 16.9. klo 17-19.

Voisalmen kirjastossa toimii lukupiiri syksyn ajan keskiviikkoisin klo 9.

  • 11.9. lukupiirin kirjana on Satu Vasantolan teos En palaa takaisin koskaan, luulen
  • 16.10. kirjana Kathryn Stockett: Piiat
  • 13.11. kirjana Kimmo Oksasen teos Kasvonsa menettänyt mies
  • ke 11.12. kirjana Olli Jalosen teos Taivaanpallo

Myös Lauritsalan kirjastossa toimii kaksi lukupiiriä. Naistenpankin lukupiiri ja Kirjallisuuspiiri aloittavat ti 17.9. Kysy lisää Lauritsalan kirjastosta!

Lukupiiri_juttu.jpg