Etusivu PalvelutKulttuuri ja liikuntaOhjaamo Lappeenrannan Mervi Pekki on yksi maailman parhaista otevoimailijoista – hän tuo kotikaupunkiaan esille lajin suurimmassa kilpailussa Yhdysvalloissa
Palvelut
Valitse taso
Ajankohtaista
22.1.2019 11:45

Ohjaamo Lappeenrannan Mervi Pekki on yksi maailman parhaista otevoimailijoista – hän tuo kotikaupunkiaan esille lajin suurimmassa kilpailussa Yhdysvalloissa

Ohjaamo Lappeenrannan nuorisotyöntekijä Mervi Pekki on yksi maailman parhaimmista otevoimailijoista. Hänet on kutsuttu lajin merkittävimpään kilpailuun Arnold Armlifting Championshipiin, joka järjestetään Yhdysvalloissa, Ohion Columbuksessa. Kyseessä on kutsukisa, johon kutsun saa vain maailman 20 parasta otevoimailijaa.

Maaliskuun alussa järjestettävä kutsukisa toteutetaan maailman suurimman Fitness expon yhteydessä, johon odotetaan satojatuhansia kävijöitä. Pekki on kilpailun ainoa Yhdysvaltojen ulkopuolinen naiskilpailija. Hänelle kutsu kilpailuun oli suuri kunnia.

Mervi Pekki_kuva Marja Laari_291x397.jpg– Lähden kisaamaan hyvillä mielin. Toisaalta jännitän tuloksia, sillä kisapäivänä kaikki on mahdollista. Tavoitteenani on tehdä henkilökohtaiset lajiennätykset. Pyrin pitämään arjen rutiinit mahdollisimman yksinkertaisina ennen matkaa.

Lappeenrannassa lähes koko ikänsä asunut Pekki kertoo, että kansainvälisissä kisoissa ollaan erittäin kiinnostuneita Suomesta. Hän aikoo tuoda kotimaataan ja -kaupunkiaan ylpeästi esille Yhdysvalloissa.

– Aion kertoa, että meillä Lappeenrannassa on Saimaa, puhdas luonto, turvallista ja rauhallista. Asukkaat ovat iloisia ja vastaanottavaisia, auttavat toisiaan ja tekevät töitä yleisen hyvinvoinnin edistämiseksi. Tuon esille myös sitä, kuinka haluamme vaikuttaa osaltamme ilmastonsuojeluun ja siihen, millaisen maapallon jätämme jälkipolville.

Otevoimailu on melko tuore, mutta voimaannuttava laji

Otevoimailu on voimailulaji, jossa nostetaan erimuotoisilla ja -kokoisilla ottimilla painoja. Lajia voi harrastaa pienillä investoinneilla. Kuntosalin levypainot ja otevoiman aihiot ottimineen riittävät aloittamiseen. Lajia voi harjoitella myös kotona, joten kynnys aloittamiseen on melko pieni.

Pekki on harrastanut otevoimailua puolitoista vuotta. Hän sai kipinän lajiin Yhes enemmän -järjestömessuilta. Kotimaassaan Bonehill Grip Teamia edustava Pekki on saavuttanut kansainvälisestikin merkittäviä palkintoja, kuten kuusi hopeaa lajin MM-kisoista.

– Otevoimailu on valinnut minut eikä toisinpäin. Fysiikkani sopii hyvin lajiin ja kisamenestys ruokkii aina entisestään harrastusintoa.

– Suomessa harrastajia on vielä suhteellisen vähän, mutta olemme pärjänneet hyvin kansainvälisissä kilpailuissa. Niissä kaikki ovat yhtä tiimiä yli maa- ja joukkuerajojen. Henki on aina kannustava ja iloinen. Kuvailisin lajin harrastajia välittömiksi, sinnikkäiksi ja avarakatseisiksi.

Ohjaamo Lappeenrannassa työskentelevä Mervi Pekki on ottanut otevoimailun osaksi työtään, jossa on saanut kannustusta työkavereiltaan. Työn kautta lajia on tuotu nuorten kokeiltavaksi esimerkiksi Ohjaamon syntymäpäivätapahtumassa ja Kaamospuhalluksissa.

– Lappeenranta on monien mahdollisuuksien kaupunki ja elää ajan hermolla. Nuoret ovat innokkaasti ja menestyksekkäästi kokeilleet lajia tapahtumissamme.

– Otevoimailu on vielä melko tuore laji. Sillä on melestäni myös voimaannuttava vaikutus, sillä se tarjoaa onnistumisen kokemuksia. Se herättää ajattelemaan, että voimailua voi harrastaa kuka tahansa. Esimerkiksi itselleni otevoimailu on palauttanut liikkumisen ilon, joka oli pitkään kateissa. Toivoisin lajin leviävän myös osaksi koulujen liikuntahetkiä. Olen käynyt aiheesta jo keskusteluja opettajien ja oppilaiden kanssa ja saanut hyvän vastaanoton.

Mervi Pekin valmistautumista kutsukisaan ja itse kisamatkaa voi seurata hänen Instagram-tilillään: powermervi

Kuva: Ohjaamo Lappeenrannan nuorisotyöntekijä Mervi Pekki on yksi maailman parhaista otevoimailijoista. Kuvaaja: Marja Laari.

Lisätietoja:

Ohjaamo Lappeenranta, nuorisotyöntekijä Mervi Pekki,
puh. 040 504 1945, mervi.pekki(a)lappeenranta.fi

Mervin matkaa voi tukea Mesenaatti-sivuston kautta 9.2. mennessä.

Lisätietoja Arnold Armlifting Championship -kilpailusta: https://www.gripguys.net/arnold-armlifting-championships