Etusivu PalvelutNuorten kanssa työskentelevät ammattilaiset jalkautuvat lappeenrantalaisten nuorten pariin 1.6.2019 alkaen – tavoitteena nuorisotoiminnan kehittäminen
Ajankohtaista
24.5.2019 9:50

Nuorten kanssa työskentelevät ammattilaiset jalkautuvat lappeenrantalaisten nuorten pariin 1.6.2019 alkaen – tavoitteena nuorisotoiminnan kehittäminen

Lappeenrannan kaupungin nuorisotoimi, Eksoten ehkäisevä päihdetyö, Nicehearts ry ja seurakunnan erityisnuorisotyö yhteistyössä jalkautuvat kesäviikonloppuisin nuorten joukkoon. Kesä- ja elokuun aikana järjestettävä toiminta alkaa lauantaina 1.6. School’s Out 53 -tapahtuman merkeissä.

Etsivä nuorisotyöntekijä Jonna Huttunen kertoo, että samankaltaisella työllä on jo pitkät perinteet, mutta vähäisemmillä resursseilla. Esimerkiksi seurakunta on aiemmin järjestänyt jalkautumista aina koulujen päättäjäispäivien aikana.

Jalkautuminen_Lappeenrannan kaupunki_351x350.jpg– Jalkautumisen tarkoituksena on kartoittaa nuorten oleskelupaikkoja ja pohtia, voisiko saadun tiedon perusteella kehittää toimintaa nuorten parissa. Myös nuoret pääsevät vaikuttamaan asiaan, sillä otamme ilomielin ideoita vastaan siitä, minkälaista toimintaa Lappeenrannan alueelle kaivattaisiin.

Kesällä jalkautujien käytössä on Eksoten työskentelyyn tarkoitettu auto, jolla nuoria pääsee tavoittamaan laajaltakin alueelta. Pääosin toiminta tapahtuu Lappeenrannan keskustan ympäristössä. Oman organisaationsa työasusta tunnistettaville jalkautujille voi jättää vinkkejä suosituista oleskelupaikoista, sillä liikkuminen tapahtuu joustavasti.

– Emme kyttää nuoria, vaan tarkoituksenamme on olla saatavilla, jos nuorilla on avun tarvetta illan aikana. Automme on varusteltu ensiaputarvikkeilla, vedellä sekä suolaisella naposteltavalla. Nuoret voivat lähestyä meitä myös ihan vain jutustelun merkeissä tai kysyäkseen neuvoja tai vinkkejä, Huttunen sanoo.

Jalkautujat aloittavat toiminnan lauantaina 1.6., muuten liikkuminen tapahtuu perjantaisin 7.6., 14.6., 28.6., 9.8. ja 16.8.

Lisätietoja:

Jonna Huttunen
Etsivä nuorisotyöntekijä
puh. 040 173 2783, jonna.huttunen(a)lappeenranta.fi

Jenna Ahlberg
Ohjaamokoordinaattori
puh. 0400 796 035, jenna.ahlberg(a)lappeenranta.fi