Etusivu PalvelutNuorisotoimi järjestää kesätoimintaa nuorille, lapsille ja lapsiperheille
Ajankohtaista
1.6.2018 8:00

Nuorisotoimi järjestää kesätoimintaa nuorille, lapsille ja lapsiperheille

Lappeenrannan nuorisotoimen kesätoiminnot pyörähtävät käyntiin koulujen päätyttyä. Tarjolla on monipuolista toimintaa ja tekemistä nuorisotiloilla, ulkosalla ja Asinsaaren leirikeskuksessa.

Kauppakeskus IsoKristiinassa sijaitseva nuorisotila Krisse on kesälläkin auki, tosin aukioloajat muuttuvat hieman viikosta 23 alkaen. Krisseen voi mennä tapaamaan kavereita, pelailemaan ja puuhailemaan maanantaista perjantaihin klo 12 - 16. Kesän erikoisuutena voi käydä kuvauttamassa itsensä ja kaverinsa ”Krissen kuvastudiossa” ja digitekniikalla yhdistää kuvaan haluamansa ympäristön. Käytettävissä on myös kesäistä kuvausrekvisiittaa. ”Krissen kuvastudio” toimii 18.6- 27.7.18.

Ohjaamo Lappeenranta järjestää viikoilla 23 ja 24 toimintaa lapsille, nuorille ja lapsiperheille Monarin edustalla olevassa Vapaudenaukio-puistossa. Luvassa on perinneleikkejä ja pelejä, joita ohjaavat nuoret kesätyöllistetyt apuohjaajat. Leikkejä vedetään iltapäivisin klo 13-15. Sateen sattuessa toiminta siirretään Monarille sisätiloihin. Päiväkohtaista lisätietoa tulee löytymään Ohjaamo Lappeenrannan Facebook-sivuilta.

Ohjaamo Lappeenranta on perustoimintansa osalta avoinna ti-pe klo 12 - 16 kesäkuun loppuun asti. Heinäkuun Ohjaamo on kiinni ja aukeaa taas elokuussa.

Joutsenon nuorisotalo Rientola on auki juhannukseen asti tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 15 - 20. Nuoret kesätyöntekijät suunnittelevat ja järjestävät toimintaa, kilpailuja ja muuta mukavaa jokaiselle päivälle. Säiden suosiessa Rientola saattaa siirtyä Ahvenlammen uimarannalle. Tarkemmin tietoa löytyy päivittäin Rientolan Facebook-sivuilta.

Juhannusta edeltävällä viikolla järjestetään 4-6 -luokkalaisille tarkoitettu Kesäleiri Asinsaaren leirikeskuksessa. Ohjelmassa on kesäistä toimintaa luonnon keskellä. Ohjelmaa on järjestämässä nuorisotyöntekijöiden lisäksi nuoret apuohjaajat. Leirille ei ole enää vapaita paikkoja jäljellä.

 

Nuorisotoimi työllistää nuoria

Nuorisotoimen perinteinen nuorten kesätyöleiri järjestetään Asinsaaressa 4.-8.6.2018. Leirille on arvottu talvella tehdyn työnhaun perusteella kuusitoista 13-16 -vuotiasta leiriläistä tekemään leirikeskuksen kesäkuntoon laittamiseen liittyviä työtehtäviä. Heidän lisäkseen leirille tulee 4 hieman vanhempaa nuorta apuohjaajiksi. Viisituntisten työpäivien jälkeen vietetään perinteistä leirielämää.

Työleirin jälkeen seuraavan kahden viikon ajan 11.6. alkaen eri puolella Lappeenrantaa työskentelee kesätyöpajan nuoria. Yhteensä 20 nuorta työskentelee nuorisotoimen työntekijöiden ohjauksessa. Työtehtäviin kuuluu pienimuotoisia siivous-, maalaus-, remontti-, ym. tehtäviä.

Erilaisissa apuohjaajatehtävissä Rientolassa, leireillä ja ohjaamossa toimii 21 nuorta. Näiden lisäksi nuorisotoimi on palkannut viisi nuorta tekemään heidän itse ehdottamiaan työtehtäviä Unelmaduuni -kampanjan myötä.

Nuorisotoimen kesätyöpaikoissa nuori saa ensimmäisiä oikeita kokemuksia miten työelämä toimii työn hakemisesta, työhaastatteluista ja työpaikan saamisesta alkaen edelleen oman pankkitilin ja verokortin hankkimiseen ja itse työn tekemiseen ja palkanmaksuun saakka. Nuorisotoimen toiminnoissa työllistyy kesän aikana 62 nuorta.


Lisätietoja: yhteisöllisen nuorisotyön päällikkö Kimmo Hölkki p. 0400 154 596

sekä

Nuorten kesätyöleiri: nuoriso-ohjaaja Riitta Autiomäki p. 040 147 9967
Nuorten kesätyöpajat: ohjaamonuorisotyöntekijä Saila Melto p. 040 544 2638
Unelmaduuni: ohjaamonuorisotyöntekijä Jonna Huttunen p. 040 173 2783
Ohjaamo Lappeenranta: nuorisoneuvoja Minna Tarkiainen p. 040 065 4733
Nuorisotila Krisse: nuoriso-ohjaaja Juha-Pekka Ruokonen p. 040 660 5131
Krissen kuvastudio: digi- ja osallisuusnuorisotyöntekijä Sami Taponen p. 040 354 9786
Asinsaaren lastenleiri: vs. nuoriso-ohjaaja Riina Rauhamäki p. 040 620 2904
Rientola: nuoriso-ohjaaja Sami Kolehmainen p. 040 055 0285

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi