Etusivu PalvelutNuorille työnhakijoille suunnattu maksuton Motivaattori-valmennus tarjoaa osallistujille työnohjausta, verkkovalmennusta sekä kuntosali- ja ryhmäliikuntakortin
Ajankohtaista
4.10.2018 8:20

Nuorille työnhakijoille suunnattu maksuton Motivaattori-valmennus tarjoaa osallistujille työnohjausta, verkkovalmennusta sekä kuntosali- ja ryhmäliikuntakortin

Lappeenrannassa lokakuun loppupuolella aloittava Motivaattori-valmennus tsemppaa nuoria työelämän alkuun. 18–30-vuotiaille työttömille työnhakijoille tarkoitetun maksuttoman valmennuksen tavoitteena on luoda uskoa omaan itseensä ja työllistymiseen.

Ohjaamo Lappeenrannan ohjaamokoordinaattori Jenna Ahlbergin mukaan tarkoituksena on valmentaa nuoria työelämän haasteisiin, tunnistamaan omia vahvuuksiaan ja tuomaan ne esille työnhakua helpottavassa videoesittelyssä.

Ohjaamo kuvituskuva_398x231.jpg– Motivaattorin toivotaan auttavan nuoria löytämään omat vahvuutensa. Osallistujat saavat yksilöllistä tukea ja sparrausta, apua työllistymiseen, sekä isona bonuksena jokainen pääsee tekemään omannäköisensä videoesittelyn. Uskomme, että yksilöllinen tukeminen osana ryhmätoimintaa auttaa nuoria.

Valmennus pitää sisällään 8 eri aiheita käsittelevää kurssitapaamista 23.10. alkaen tiistaisin klo 13–15 sekä itsensä kehittämistä käsittelevän verkkovalmennuksen.

Ahlberg sanoo, että kyseessä on täysin uudenlainen palvelu, jota ei saa vielä muualta. Osallistujat saavat nimittäin työelämäohjauksen lisäksi 8 viikoksi Treenix-terveysklubille kuntosali- ja ryhmäliikuntakortin, joka pitää sisällään yksilöllisen ohjauksen.

– Haluamme kokeilla uutta mallia, jossa on huomioitu myös kokonaisvaltainen hyvinvointi. Sen edistämisellä on havaittu olevan suuri vaikutus myös työnhakuun. Kun hakija voi hyvin, saa työnantaja hänestä hyvinvoivan työntekijän.

Motivaattori toteutetaan yhteistyössä Ohjaamon, Mielen Melodiat Oy:n ja Treenixin kanssa. Idea toimintaan tuli Mielen Melodioiden toimitusjohtaja Mari Ravattiselta.

– Nuorten työllistäminen on keskeinen osa Lappeenrannan kaupungin strategiaa. Mari haki kaupungilta strategiarahoitusta idealleen, joka sopi luontevasti Ohjaamon toimintaan.

– Marilla on taustalla vahva yrittäjäverkosto, ja meillä onkin yhteinen vakaa tavoite, että jokainen Motivaattoriin osallistuva löytää työpaikan valmennuksen jälkeen, Ahlberg kertoo.

Valmennukseen voi hakea mukaan vapaamuotoisella hakemuksella, joka tulee toimittaa osoitteeseen info@mielenmelodiat.fi. Hakemus tulee jättää viimeistään tiistaina 9.10.

Ohjaamokoordinaattori Jenna Ahlberg sanoo, että valmennukseen mahtuu vielä mukaan.

– Motivaattori on vielä luonteeltaan pilotti, jonka jatko on vielä avoinna. Seuraamme ensimmäisen valmennusjakson vaikutuksia. Kannattaa siis ehdottomasti hakea jo nyt mukaan.

Lisätietoja:

Ohjaamokoordinaattori Jenna Ahlberg,
puh. 0400 796 035, jenna.ahlberg (at) lappeenranta.fi

Mielen Melodiat Oy, toimitusjohtaja Mari Ravattinen
puh. 040 731 1098, mari.ravattinen(at)treenix.fi
Lisätietoa ryhmätapaamisten aiheista: https://www.mielenmelodiat.fi/news/motivaattori-valmennus

Ilmoittautuminen valmennukseen vapaamuotoisella hakemuksella viimeistään ti 9.10. osoitteeseen: info@mielenmelodiat.fi