Etusivu PalvelutNuorille oma mopopaja Lauritsalatalon alakertaan – mopoja pääsee huoltamaan tiistaisin ja keskiviikkoisin
Ajankohtaista
1.10.2018 10:30

Nuorille oma mopopaja Lauritsalatalon alakertaan – mopoja pääsee huoltamaan tiistaisin ja keskiviikkoisin

Lappeenrannan kaupungin nuorisotoimi on perustanut Lauritsalatalon (Hallituskatu 20) alakerrassa olevaan autotalliin mopopajan lappeenrantalaisnuoria varten. Mopopaja on avoinna tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 17–20 välisenä aikana.

Kai Pekonen mopopajalla_322x383.jpgNuoriso-ohjaaja Kai Pekonen kertoo, että toive mopopajasta tuli suoraan nuorilta.

– Nuorilla ei ollut Lappeenrannassa paikkaa, jossa he voisivat yhdessä kavereiden kanssa huoltaa mopojaan. Päätimme sitten perustaa heille sellaisen tilan. Mopopajassa voi huoltaa ja korjata mopoaan. Olemme palkanneet pajalle yhden nuoren, joka auttaa ja valvoo toimintaa yhdessä nuoriso-ohjaajien kanssa.

Mopopajalta löytyy kaikki yleiset mopon korjaamiseen ja huoltamiseen tarvittavat työkalut. Nuoret ovat toivoneet Pekosen mukaan myös ruiskumaalausvälineitä, mutta niiden osalta tilanne on avoinna.

– Kaikki nuorisotoimen klubikortin omaavat nuoret ovat tervetulleita pajalle. Maksuttoman klubikortin voi hankkia nuorisotiloilta. Myös mopopaja on täysin ilmainen ja työkalut vapaasti nuorten käytettävissä pajan aukioloaikana.

– Lauritsalan ST1 on luvannut lahjoittaa polttimoita meille, jos esimerkiksi mopojen ajovaloja tai vilkkuja täytyy laittaa kuntoon. He haluavat edistää näin nuorten mopoilijoiden turvallisuutta. Iso kiitos ST1:n omistaja Mikko Räikköselle. Otamme mieluusti vastaan muitakin lahjoituksia yhteisen hyvän asian puolesta.

Mopojen huoltamisen ja korjaamisen lisäksi pajalla voidaan keskustella nuorten kanssa esimerkiksi ajoturvallisuudesta ja liikennesäännöistä.

– Aiomme informoida lähialueen asukkaita pajatoiminnasta, kunhan toiminta lähtee kunnolla käyntiin. Olemme ajatelleet, että asukkaat voisivat tulla muutaman kerran esimerkiksi tutustumaan pajatoimintaan ihan paikan päälle, Pekonen sanoo.

Kuva: Nuoriso-ohjaaja Kai Pekonen nuorisotoimen mopopajalla.

Lisätietoja:

Nuoriso-ohjaaja Kai Pekonen
puh. 040 661 6871, kai.pekonen(a)lappeenranta.fi