Etusivu PalvelutNuoret voivat kysyä ohjausta ja neuvoa työllisyyteen, koulutukseen ja arjenhallintaan Ohjaamo Lappeenrannan chatissa 4.9.2018 alkaen
Ajankohtaista
3.9.2018 10:00

Nuoret voivat kysyä ohjausta ja neuvoa työllisyyteen, koulutukseen ja arjenhallintaan Ohjaamo Lappeenrannan chatissa 4.9.2018 alkaen

Ohjaamo Lappeenranta avaa verkkosivuilleen chat-palvelun, jonka kautta nuoret voivat kysyä neuvoa työllisyyteen, koulutukseen ja arjenhallintaan liittyen. Chat toimii tiistaisin ja torstaisin klo 13–15. Ohjaamon chat on ensi kertaa avoinna tiistaina 4.9.2018.

Ohjaamo kuvituskuva_398x231.jpgOhjaamo ottaa chat-palvelun käyttöön, jotta nuorilla olisi mahdollisuus keskustella ja kysellä ilman käyntiä paikan päällä. Ohjaamokoordinaattori Jenna Ahlbergin mukaan joillekin nuorille voi olla helpompi tehdä keskustelunavaus verkon välityksellä.

– Mieltä askarruttavien asioiden kysymiseen kasvotusten voi liittyä pieniä ja isojakin kynnyksiä. Joskus chatin kautta saa myös nopeammin vastauksen johonkin pieneen kysymykseen. Lisäksi kaikilla nuorilla ei ole mahdollisuutta tulla paikan päälle syystä tai toisesta. Chatin avulla voimme tarjota neuvontaa laajemmin ja laajemmalle kohderyhmälle.

Ahlberg kertoo, että nuoret voivat tulla juttelemaan chattiin täysin nimettömästi. Palveluun voi kirjautua halutessaan omalla nimellä tai keksityllä nimimerkillä.

– Chatissa ohjaamonuorisotyöntekijä tai nuorisoneuvoja keskustelee nuoren kanssa yksityisesti. Neuvojat saavat tarvittaessa konsulttiapua muiden alojen ammattilaisilta, joten chatissa pystytään antamaan monipuolisesti vinkkejä, apua ja ohjausta eri aiheisiin liittyen.

– Halutessaan chatin kautta voi toki myös sopia kasvotusten tapahtuvan tapaamisen Ohjaamon työntekijöiden kanssa, jos haluaa esimerkiksi käsitellä tai työstää askarruttavaa asiaa eteenpäin sillä tavalla. Palvelussa voidaan suoraan sopia tapaamisesta.

Chat löytyy Ohjaamon verkkosivulta alapalkista. Tiistain ja torstain palveluaikojen ulkopuolella Ohjaamoon voi ottaa sähköisesti yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen ohjaamo@lappeenranta.fi.

Kuva: Ohjaamon chatissa voi kysyä neuvoa muun muassa neuvontaan. Ohjaamo Lappeenrannan kuvituskuva.

Lisätietoja:

Ohjaamokoordinaattori Jenna Ahlberg,
puh. 0400 796 035, jenna.ahlberg@lappeenranta.fi

Ohjaamon chat 4.9. alkaen avoinna ti ja to klo 13–15 osoitteessa www.lappeenranta.fi/ohjaamo