Etusivu PalvelutKasvatus ja opetusMannerheimin Lastensuojeluliiton Kymen piiri palkitsee Lappeenrannan kaupungin
Palvelut
Valitse taso
Ajankohtaista
3.9.2019 8:40

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kymen piiri palkitsee Lappeenrannan kaupungin

MLL:n Kymen piiri kiittää Lappeenrannan kaupunkia hyvästä yhteistyöstä kolmannen sektorin kanssa. Järjestön mukaan kaupunki on tehnyt esimerkillistä työtä lapsiperheiden hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kymen piiri kiittää joka toinen vuosi kuntaa tai kaupunkia, joka on tehnyt esimerkillistä työtä lapsiperheiden hyvinvoinnin lisäämiseksi. Tänä vuonna kiitos myönnetään Lappeenrannan kaupungille, joka on rohkeasti ja ennakkoluulottomasti ideoinut uusia toimintamalleja ja tehnyt tavoitteellista yhteistyötä kolmannen sektorin kanssa lapsiperheiden hyvinvoinnin lisäämiseksi.

MLL:n Kymen piirin mukaan Lappeenrannan kaupungin kanssa solmittu kumppanuus on ollut tavoitteellista ja pitkäjänteistä. Kumppanuuden ansiosta Lappeenrannassa on ollut mahdollisuus toteuttaa lastenhoitotoimintaa, ystäväksi maahanmuuttajaäideille-, perhekummi- ja kaveritoimintaa, lukumummi- ja vaaritoimintaa, nuorisotoimintaa sekä kouluttaa päättäjiä lapsivaikutusten arviointiin.

MLL Kymen piirin toiminnanjohtaja Christa Carpelan muistuttaa ja korostaa MLL:n paikallisyhdistysten arvokkaasta roolista alueen lapsiperheiden hyvinvoinnin edistäjinä.

”Ajoissa tarjottu tuki on tehokkainta ja ehkäisee arjen ongelmien kasautumista. Varhaisiin ikävuosiin panostaminen ei ole vain inhimillisesti ja sosiaalisesti perusteltua, vaan se on hyvää taloudenpitoa. Paikallisyhdistykset järjestävät lapsiperheille perhekahvilatoimintaa, lasten kerhoja, tapahtumia, vertaisryhmiä ja avoimia kohtaamispaikkoja. Lasten ja nuorten hyvinvointi rakentuu perheissä, vertaissuhteissa sekä arjen peruspalveluissa. On ollut ilo kehittää lapsiperheiden palveluja yhteistyössä Lappeenrannan kaupungin kanssa.”

Kiitos luovutetaan Lappeenrannan kaupungille lauantaina 7.9.2019 kesäteatterin lavalla klo 10.50–10.55 osana Linnoituksen valot -tapahtumaa. Kiitoksen vastaanottaa Lappeenrannan kaupungin hyvinvointi- ja sivistyspalveluiden toimialajohtaja Tuija Willberg.