Etusivu PalvelutLuonnossa liikkuessa ja retkeillessä tulee noudattaa annettuja ohjeita koronavirustilanteen leviämisen ehkäisemiseksi
Ajankohtaista
31.3.2020 11.48

Luonnossa liikkuessa ja retkeillessä tulee noudattaa annettuja ohjeita koronavirustilanteen leviämisen ehkäisemiseksi

Kaupungin liikuntatoimi, Lappeenrannan seudun ympäristötoimi, Saimaan Latu sekä Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiö muistuttavat kaikkia noudattamaan koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi annettuja ohjeita ja määräyksiä myös ulkoillessa ja retkeillessä.

ulkoilijan-etiketti-pandemiassa_400x711.jpgKeväinen sää ja koronavirustilanne ovat saaneet suomalaiset ulkoilemaan ja retkeilemään entistä enemmän. Liikuntatoimen johtaja Pasi Koistinen kertoo, että suosituimmilla retkipaikoilla on paikoin saattanut olla jopa ruuhkaa, kun ihmiset ovat kokoontuneet toisista tietämättä ulkoilemaan samaan paikkaan.

- Ihmiset ovat viime aikoina siirtyneet liikkumaan luontoon. Oman havaintoni mukaan pääosa liikkujista noudattaa hyvin annettuja ohjeita, ja laavuilla jopa jonotetaan riittävän turvavälin päästä omaa makkaranpaistovuoroa. Silti on syytä muistuttaa, että kaikkien tulee yhtä lailla noudattaa annettuja määräyksiä ja huolehtia esimerkiksi hyvästä käsihygieniasta myös ulkoillessa.

Ulkoilijan etiketti – näin liikut vastuullisesti pandemian aikana


Saimaan Ladun puheenjohtaja Jari Vanhanen kehottaa kaikkia ulkoilijoita noudattamaan Suomen Ladun viime viikolla julkaisemaa ulkoilijan etikettiä. Ulkoilijan etiketti sisältää ohjeet ulkoilijan vastuulliseen liikkumiseen pandemian aikana.

Ulkoilijan etiketti:

1. Nyt on aikaa ulkoilulle. Nauti ja virkisty, mutta seuraa aina viranomaisen antamia ohjeita ja määräyksiä.
2. Jos tunnet olosi vähänkään kipeäksi tai olet toipilas, jää kotiin.
3. Vältä sosiaalisia kontakteja. Ulkoile vain yksin tai oman perheesi kanssa.
4. Suosi tavallisia lähimetsiä ulkoiluun ja virkistäytymiseen. Pysy poissa suosituimmista kohteista – jätä hienoihin luontokohteisiin tutustuminen pandemian jälkeiseen aikaan.
5. Vältä ulkoliikuntapaikkoja, kuten ulkokuntosaleja, lasten leikkipuistoja ja laavuja.
6. Käytä hanskoja, jos joudut matkalla koskemaan telineisiin, ovenkahvoihin tai muihin pintoihin.
7. Niistä lenkilläkin vain nenäliinaan, älä räi ympäriinsä. Kanna mukana omaa roskapussia.
8. Ohita ja tervehdi polulla vastaan tuleva henkilö vähintään kahden metrin päästä.

Etiketin lähde: Suomen Latu.

Kaupungin liikuntatoimi ja Lappeenrannan seudun ympäristötoimi ovat vieneet liikuntapaikoille, luontopoluille sekä kaupungin ylläpitämiin retkikohteisiin muistilappuja, joissa ohjeistetaan turvalliseen liikkumiseen ja ulkoiluun koronavirustilanteen aikana.

Lisätiedot:

Pasi Koistinen
Liikuntatoimenjohtaja
puh. 040 682 0227
pasi.koistinen@lappeenranta.fi