Etusivu PalvelutLinnoituksen adventti tuo kaupunkilaisille valoa sekä joulumieltä
Ajankohtaista
24.11.2021 16.51

Linnoituksen adventti tuo kaupunkilaisille valoa sekä joulumieltä

Marraskuun viimeisenä sunnuntaina 28.11. vietettävä ensimmäinen adventti luo joulun tunnelmaa linnoitusniemeen, kun Kristiinankatu valaistaan kynttilöin.

Linnoituksen adventti on museoiden, käsityömyymälöiden ja kahviloiden yhdessä toteuttama Lappeenrannan Linnoituksen perinne. 

Kaikkien kynttiläkatu 

Linnoituksen adventtia vietetään valon merkeissä: Kristiinankatu valaistaan kynttilöin kello 15. Monivuotisen tavan mukaan Linnoituksen toimijat sytyttävät kynttilät valaisemaan ensimmäisen adventin iltaa.

Myös Linnoituksen kävijöitä kannustetaan perinteen äärelle. Ihmiset voivat tuoda mukanaan oman kynttilänsä ja sytyttää sen muiden kynttilöiden joukkoon Kristiinankadun varrelle.

Linnoituksen joulumielen julistus 

Linnoitusta on kuluvilla viikoilla valmisteltu jouluun havuin sekä joulukuusin ja -valoin. Ensimmäisen adventin kunniaksi museot, kahvilat ja käsityömyymälät ovat jouluasuissaan.

Linnoituksen adventtiin kuuluu myös joulumielen julistus. Joulumieli julistetaan taidemuseon edessä osana adventin viettoa kello 16. 

Museot, museokaupat, käsityöpuodit ja kahvilat palvelevat 

Lappeenrannan taidemuseo, Etelä-Karjalan museo sekä Ratsuväkimuseo palvelevat normaalien talviaukioloaikojen mukaan. Taidemuseossa on esillä Annu Vertasen näyttely Huokoinen matriisi. Etelä-Karjalan museossa on pienoisnäyttely Makeaa mahan täydeltä sekä korutaidenäyttely KORU7. 
 
Lisätiedot:
Petra Lukkari
museolehtori-tiedottaja
petra.p.lukkari@lappeenranta.fi
+358 40 563 7618