Etusivu PalvelutLinnoituksen Vanhankaupungin päivillä 10.–12.8. juhlistetaan Lappeenrannan syntymäpäivää
Ajankohtaista
2.8.2018 11:15

Linnoituksen Vanhankaupungin päivillä 10.–12.8. juhlistetaan Lappeenrannan syntymäpäivää

Lappeenrannan kaupunki täyttää 369 vuotta. Kaupungin syntymäpäivää juhlistetaan linnoituksessa Vanhankaupungin päivillä perjantaista sunnuntaihin 10.–12.8.2018.

Lappeenrannan kaupungin viestintäjohtaja Alina Kujansivun mukaan neljättä kertaa toteutettavassa tapahtumassa linnoituksen historia perinteineen herää henkiin.

Rakuunat, ratsukot 2017_Minna Kivistö_370x246.jpg– Vanhankaupungin päivät elävöittävät historiallista linnoitusta ja avaavat ovet sen historiaan ja myös nykypäivään.

Koko perheen yhteisessä tapahtumassa riittää tekemistä ja kokemista sekä ohjelmaa kaikenikäisille. Tapahtuma levittäytyy koko linnoituksen alueelle näyttelyineen, työpajoineen ja esityksineen.

Lappeenrannan kaupunki vastaa Elävä Linnoitus ry:n kanssa Vanhankaupungin päivien järjestämisestä. Yhdistyksen sihteeri Raili Leino kertoo, että tänä vuonna tapahtuma tarjoaa jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain lainattua.

– Perinteet on pidetty kunniassaan. Perjantaina on linnoituksen Isännän päivä. Lauantaina on luvassa perhepäivä, jonka tarjontaa on suunnattu erityisesti lapsille, jotka pääsevät itsekin osallistumaan ja tekemään. Sunnuntai taas on historiallinen päivä, jonka tarkoituksena on pääasiassa esitellä linnoituksen menneitä aikoja.

– Päivien ohjelmat on pyritty laatimaan niin, että sieltä löytyisi jokin täky sellaisillekin, jotka yleensä eivät käy tapahtumissa tai joille linnoituksen alue on jostain syystä jäänyt vieraaksi. Tapahtumat ovat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta ilmaisia, joten hintakaan ei muodostu esteeksi.

Perjantaina 10.8. valitaan Linnoitukselle uusi isäntä. Uuden isännän julkistus tapahtuu satamatorilla klo 18. Uutta isäntää juhlistetaan myöhemmin illalla Kehruuhuoneella kaupunginorkesterin konsertilla sekä illallisella. Konsertti ja illallinen ovat maksullisia.

Vanhankaupungin päivät 2015 yleisöä_kuva Lappeenrannan kaupunki_358x238.jpgLauantaina 11.8. on vuorossa perhepäivä, jolloin tarjolla on muun muassa erilaisia työpajoja, Mirrimuorin historialliset seikkailukierrokset sekä yksipyörä- ja taikuriesityksiä. Kesäteatterilla esiintyvät niin lapset kuin Lappeenranta Big Band -yhtye ja Sari Kaasinenkin.

Sunnuntai 12.8. on historiallinen päivä, jolloin järjestetään muun muassa historiallisia draamakierroksia, monenlaisia musiikkiesityksiä ja konsertteja aina kanteleesta sahansoittoon.

Vanhankaupungin päivillä voi myös tutustua mielenkiintoisiin näyttelyihin museoissa ja gallerioissa, osallistua Lappeenrannan Tanssiopiston tanssituokioihin, työpajoihin kuvataidekoululla ja grafiikan pajalla sekä nauttia mukaansatempaavista esityksistä sekä kahviloiden ja ravintoloiden herkuista.

Traktorit päräyttävät linnoitukseen Katariinan torille lauantaina ja wanhat autot sunnuntaina. Myös perinneratsukot ilahduttavat kävijöitä. Vanhankaupungin päivien tarkkaan ohjelmaan voi tutustua kaupungin verkkosivustolla.

Lauantain tilaisuudet linnoituksessa ovat maksuttomia, sunnuntaina museoihin on pääsymaksu.

Tule kokemaan Lappeenrannan syntymäpäivän ainutlaatuinen tunnelma linnoituksessa!

Lisätietoja

Lappeenrannan kaupungin tapahtumatoiminnan koordinaattori Jorma Kallio
puh. 0400 155 597, jorma.kallio(a)lappeenranta.fi (6.8. alkaen)

Elävä Linnoitus ry, sihteeri Raili Leino, puh. 0400 251 740
www.elavalinnoitus.fi/

Vanhankaupungin päivien tarkka ohjelma: www.lappeenranta.fi/fi/Palvelut/Tapahtumat/Linnoituksen-Vanhankaupungin-paivat/Ohjelma-2018