Etusivu PalvelutLiikunnasta iloa vertaisohjaajan kanssa
Ajankohtaista
27.10.2020 10.53

Liikunnasta iloa vertaisohjaajan kanssa

Lappeenrannan kaupungin liikuntatoimi kannustaa kaupunkilaisia liikkeelle vertaisohjaajien kanssa. Ohjaajan kanssa pääsee liikkumaan ulkona kaupungilla, keskustan uimahallin kuntosalilla ja Lauritsalan uimahallilla. Loppusyksyn vertaisryhmissä on vielä hyvin tilaa ja kiinnostuneita kannustetaan rohkeasti mukaan.

vertaisohaaja400x508.jpgVertaisohjaajat ovat vapaaehtoisia, jotka haluavat liikunnan kautta tuoda iloa ja hyvää oloa muille.

–He ovat käyneet liikuntatoimen järjestämän vertaisohjaajakoulutuksen, josta saa tietoa turvallisen ja erityisesti ikäihmisiin painottuvan liikunnan toteuttamisesta, kertoo Liikuntapalvelupäällikkö Anna Seppänen.

Kävelyä kaupungin luonnossa

Iloa Kimpassa kävellen -toiminta tarjoaa mukavaa yhdessäoloa liikkuen ja nauttien ympäröivästä luonnosta. Kuntalaisia kannustetaan tulemaan rohkeasti mukaan liikkumaan omassa tahdissaan vertaisohjaajien seurassa. Ryhmään ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Marras- ja joulukuussa liikutaan Lappeenrannan sataman ja linnoituksen alueella. Lähtö kävelylle tapahtuu Pusupuiston kioskilta, maanantaisin klo 10. Kävely kestää noin tunnin. Uutena toimintana käynnistyi lokakuun lopussa vertaisohjaajan vetämä kävely myös Joutsenossa. Siellä kävelyjen lähtöpaikka torstaisin klo 10 on Kolmen sukupolven puisto.

Iloa Kimpassa kävellen

Satama/Linnoitus
maanantaisin 2.11.–14.12.  
klo 10–11 lähtöpaikkana Pusupuiston kioski.

Joutseno
torstaisin 26.11. saakka  
klo 10–11 lähtöpaikkana Kolmen sukupolven puisto.


Vertaisohjaaja apunasi kuntosalilla

Kuntosalilaitteiden oikeaoppiseen ja turvalliseen käyttöön on mahdollista tutustua vertaisohjaajan avulla. Kuntosaliopastus järjestetään Lappeenrannan uimahallilla tiistaisin klo 12.30.

Vertaisohjaajan Antin tunnistaa keltaisesta paidasta. Hän on paikalla opastamassa laitteiden käytössä sekä antamassa vinkkejä turvalliseen harjoitteluun. Antilta apua voi kysyä rohkeasti! Opastus järjestetään ensimmäisen kerran tiistaina 27.10. eikä se vaadi ennakkoilmoittautumista.

Vertaisohjaaja apuna kuntosalilla
Lappeenrannan uimahalli
tiistaisin klo 12.30–13.30 (alkaen 27.10).
Lisätiedot: ulla.pyysalo@lappeenranta.fi / p. 040 674 2869

Vesijuoksua ryhmässä Lauritsalan uimahallilla

Lauritsalan uimahallissa pääse vesijuoksemaan ja liikkumaan rennossa ja hauskassa porukassa! Luvassa on kunnon kohennusta sekä olon virkistymistä, kuin huomaamatta. Vedessä jokainen voi liikkua oman kuntonsa mukaan.

Ryhmä on suunnattu henkilöille, jotka aloittelevat liikuntaharrastusta ja haluavat liikkua porukassa. Vertaisohjaajina toimivat liikuntaneuvonnan ja elämäntapamuutoksen kokemusasiantuntijat. Vesijuoksuryhmä järjestetään torstai-iltaisin klo 17.00 17.12. asti. Mukaan pääsee uimahallimaksulla eikä ennakkoilmoittautumista vaadita.

Vesijuoksuryhmä
torstaisin klo 17.00–18.00 Lauritsalan uimahalli
17.12.2020 saakka
Hinta: uimahallimaksu, ei ilmoittautumista
Lisätietoja: sirpa.pollanen@lappeenranta.fi tai puh. 040 776 9560

Toiminta jatkuu keväällä

Vertaisohjaaja toiminta jatkuu keväällä 2021. Huhtikuussa on myös luvassa vertaisohjaajakoulutus, joka painottuu ikäihmisten liikuntaan. Jos olet kiinnostunut toimimaan vertaisohjaajana tai tulemaan mukaan koulutukseen, ota rohkeasti yhteyttä ulla.pyysalo@lappeenranta.fi, puh. 040 674 2869.

Lisätietoa vertaisohjaaja-koulutuksesta:
https://www.lappeenranta.fi/fi/Palvelut/Kulttuuri-ja-liikunta/Ohjattu-liikunta/Voimaa-vanhuuteen (sivun alalaidassa)

 

Lisätiedot

Anna Seppänen
Liikuntapalvelupäällikkö
p. 040 513 8140
anna.seppanen@lappeenranta.fi

Ulla Pyysalo
p. 040 6742 869
ulla.pyysalo@lappeenranta.fi