Etusivu PalvelutLiikkumisesteisten pysäköintipaikat yhteen mobiilisovellukseen – Lappeenranta on mukana projektissa
Ajankohtaista
14.9.2021 12.58

Liikkumisesteisten pysäköintipaikat yhteen mobiilisovellukseen – Lappeenranta on mukana projektissa

Suomen lainsäädäntö velvoittaa järjestämään EA-paikat (esteettömät autopaikat, arkikielessä ”invapysäköintipaikat”) julkisten rakennusten lähettyville, jotta palveluihin pääsee esteettömästi. Autoliitto haluaa edistää saavutettavuutta ja on koonnut olemassa olevat EA-paikat mobiilisovellukseen. Lappeenranta on yksi kymmenistä mukana olevista kunnista.

Suunnitteluinsinööri Mauri Backman Lappeenrannan kaupungilta kertoo, että kaupunki lähti mukaan projektiin, koska on tärkeää saada kaikki EA-paikat yhteen paikkaan, josta varsinkin vieraspaikkakuntalaiset löytävät ne helposti.

– Tätä selvitystä varten listasimme Lappeenrannassa 22 EA-paikkaa, Backman sanoo.

Backmanin mielestä sovellus on hyvä alku, mutta ei ratkaise kaikkia käytännön ongelmia.

– Kaikilla ei esimerkiksi ole käytössä älypuhelinta, hän harmittelee.

– Mutta on tietenkin tärkeää, että koko ajan kehitetään erilaisia innovaatioita niin turvallisuuden kuin mukavuudenkin takia.

Applikaatio on helppokäyttöinen

Invapysäköinti- eli EA-paikkojen applikaation voi ladata Google Play -kaupasta tai App Storesta ja sen löytää hakusanalla ”Autoliitto”. Sovellus on ilmainen, eikä se tai invapysäköintiosion käyttö edellytä Autoliiton jäsenyyttä.

Kun sovelluksen Invapysäköintiosion avaa, järjestelmä paikantaa käyttäjän sijainnin. Vaihtoehtoisesti voi tietenkin käyttää hakutoimintoa. Karttaa loitontamalla saa koko Suomen tilanteen näkyviin. Paikkakuntaa napauttamalla pääsee tarkennettuun näkymään ja yksittäistä paikkaa klikattaessa tulee esiin osoitetiedot.

Järjestelmä ei tiedä, onko paikka varattu vai vapaa. Mikäli paikka on varattuna, voi applikaatiosta etsiä seuraavaksi lähimmän paikan ja kokeilla sitä.

Lisätietoja saa Autoliiton nettisivulta.