Etusivu PalvelutLapsen oikeuksien viikkoa vietetään METKAT-lastenkulttuuriviikolla pe 16.–su 25.11.2018
Ajankohtaista
3.10.2018 14:20

Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään METKAT-lastenkulttuuriviikolla pe 16.–su 25.11.2018

Haastamme maakunnan lastenkulttuuritoimijat rakentamaan toiminnallista Lapsen oikeuksien ja lastenkulttuurin viikkoa! Meillä jokaisella on jotain pientä/suurta annettavaa!

Tuo tapahtumasi osaksi tärkeää asiaa ja vie ohjelmatiedot eKarjala /tapahtumat -kalenteriin.

”Mikä olisi se tapa, jolla kaikki lapset pääsisivät osallisiksi ilman tunnetta siitä, että oma mielipiteeni ei ole yhtä arvokas kuin toisen, koska en osaa ilmaista sitä niin hyvin kuin toinen? Miten me aikuiset oppisimme arvostamaan jokaisen lapsen omaa tapaa ilmaista mielipiteensä, emmekä ihailisi vain niitä, jotka hallitsevat aikuisten puhetavan ja käsitteet?” www.lapsenoikeudet.fi

Kansainvälistä Lapsen oikeuksien päivää vietetään tiistaina 20. marraskuuta. Tämän vuoden teema on osallisuus. Lapsi- ja nuorisojärjestöt, lapsiasiavaltuutetun toimisto ja valtion toimijoiden yhteinen lapsen oikeuksien viestintäverkosto haluaa nostaa oikeudet koko viikon haasteeksi: www.lapsenoikeudet.fi/lapsen-oikeuksien-paiva-ja-viikko

Taide, itseilmaisu ja luova toiminta ovat avaimia lapsen osallisuudelle. Luova toiminta tukee lapsen ja nuoren identiteetin kasvulle välttämättömiä taitoja kuten kriittisen ajattelun, empatian ja sosiaalisen vuorovaikutuksen kehittymistä. Lapsen sosioekonominen tausta tai maantieteellinen sijainti ei saisi vaikuttaa siihen, minkälaisia ilmaisun kanavia ja osallisuuden mahdollisuuksia hänelle tarjotaan.

Etelä-Karjalassa kymmenettä kertaa järjestettävä maakunnallinen Metkat-lastenkulttuuriviikko (vko 47 / pe 16. – su 25.11.2018) edistää tasavertaisia osallisuuden polkuja ja kulttuurielämyksiä. Kutsumme teidät, maakunnan lastenkulttuuritoimijat, rakentamaan viikon ohjelmatarjotinta!

Kirjaa tapahtumatiedot eKarjala-portaaliin viimeistään 9.11.2018. Tapahtuman nimeen sana METKAT / LAPSEN OIKEUDET. Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metku tiedottaa ja markkinoi Lapsen oikeuksien ja lastenkulttuuriviikon tarjontaa alueen medioissa.

Kalenterin saa linkitettyä moneen paikkaan. Metkun sivuilla kalenterilinkki on osoitteessa: www.lastenmetku.fi/tapahtumat/

Tapahtumien kirjaaminen Etelä-Karjalan maakuntaliiton ylläpitämään kalenteriin tukee alueen yhtenäistä ilmoituskäytäntöä ja palvelee asiakkaita. Liiton sivuilla http://tapahtumat.ekarjala.fi on selkeät ohjeet rekisteröimiseen ja tapahtumien kirjaamiseen.

Tehdään yhdessä!

Minna Pirilä-Martti
toiminnanjohtaja
Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metku
minna.pirila-martti@lappeenranta.fi
tel. +35840 1874331
Snellmaninkatu 2, 53100 Lappeenranta
www.lastenmetku.fi Metku.jpg        Lasten kulttuuri.jpg                  taidetestaajat.jpg
www.lastenkulttuuri.fi
www.taidetestaajat.fi