Etusivu KaupunkimmeStrategiaLappeenranta valmistelee kaupunginlahden kehittämissuunnitelmaa – saunamaailmaa koskeva markkinavuoropuhelu käynnistyy elokuussa
Valitse taso
Ajankohtaista
11.6.2020 11.05

Lappeenranta valmistelee kaupunginlahden kehittämissuunnitelmaa – saunamaailmaa koskeva markkinavuoropuhelu käynnistyy elokuussa

Lappeenrannan kaupunki valmistelee parhaillaan suunnitelmaa kaupunginlahden alueen kehittämiseksi. Kaupunginlahtea koskeva suunnitelma kuuluu osaksi koko keskustan kehittämissuunnitelmaa.

lappeenrannan-kylpyla_minna-kivisto-lappeenrannan-kaupunki_426x284.jpgKaupunginarkkitehti Maarit Pimiän mukaan kaupunki pitää kaupunginlahtea merkittävänä kohteena niin asukkaiden kuin matkailijoidenkin näkökulmasta ja suhtautuu myönteisesti alueen kehittämiseen.

- Kehittämissuunnitelman valmistelun rinnalla olemme lähteneet viemään eteenpäin kaupunginlahtea koskevia kehitysideoita. Myllysaaren nykyisen saunan kehittäminen on jo käynnissä ja Kylpylän alueen asemakaavamuutos on parhaillaan valmistelussa.

Julkisuudessa on käyty myös keskustelua arkkitehtonisesti korkeatasoisen saunamaailman sijoittamisesta kaupunginlahden alueelle. Kaupunki käynnistää elokuussa saunamaailmaa koskevan markkinavuoropuhelun eri toimijoiden kanssa.

- Meihin on vuosien varrella ottanut yhteyttä useampi toimija asiaan liittyen. Markkinavuoropuhelun tavoitteena on kartoittaa toimijoiden näkemyksiä saunamaailman sopivista sijaintipaikoista sekä toiminnan edellytyksistä.

- Markkinavuoropuhelun valmistelu käynnistettiin jo keväällä, mutta koronatilanne muutti hiukan sen aikataulua. Kesäkuun aikana on kuitenkin tarkoitus viimeistellä aineisto ja sopia tapaamisajat toimijoiden kanssa. Kiinnostuneet yritykset voivat myös itse ilmaista meille kiinnostuksensa osallistua markkinavuoropuheluun, Pimiä taustoittaa.

Kaupunginlahden kehittämistä tehdään tiiviissä yhteistyössä kaupungin eri toimijoiden kanssa. Kehittämissuunnitelman laatimisen yhteydessä on pidetty myös useita asukas- sekä yrittäjätyöpajoja ja järjestetty verkkokyselyitä.

- Työpajoissa on noussut esille paljon erilaisia kaupunginlahtea koskevia kehittämisideoita. Työpajoja jatketaan kesälomien jälkeen alustavan kehittämissuunnitelmaluonnoksen pohjalta, Pimiä sanoo.

Kehittämissuunnitelma valmistuu loppusyksystä. Kaupunkikehityslautakunta ja kaupunginhallitus käsittelevät suunnitelmaa ja tekevät suunnitelmasta lopulliset päätökset sekä määrittelevät siten sekä keskusta-alueen että kaupunginlahden kehittämistä koskevat periaatteet.

Lisätietoja:

Kaupunginarkkitehti Maarit Pimiä
puh. 040 653 0745, maarit.pimia(a)lappeenranta.fi
Elinvoima ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja
puh. 040 740 1643, pasi.leimi(a)lappeenranta.fi (tavoitettavissa 29.6. alkaen)

Kuva: Lappeenrannan kylpylä_Minna Kivistö, Lappeenrannan kaupunki