Etusivu PalvelutLappeenranta tukee jälleen alle 29-vuotiaiden työllistymistä Duunituki-seteleillä – setelit ovat nyt jaossa ja niitä voi hakea sähköisesti
Ajankohtaista
8.4.2021 10.25

Lappeenranta tukee jälleen alle 29-vuotiaiden työllistymistä Duunituki-seteleillä – setelit ovat nyt jaossa ja niitä voi hakea sähköisesti

Lappeenrannan kaupunki tukee jälleen Duunituki-seteleiden avulla alle 29-vuotiaiden nuorten työllistymistä. Setelien avulla tuetaan samalla myös yritysten kesä- ja kausityöllistämistä haastavan koronavirustilanteen keskellä.

duunituki 400x533.jpegLappeenranta lanseerasi Duunituki-setelin viime vuonna. Työllisyyden edistämiseen on tänäkin vuonna osoitettu 30 000 euron määräraha, joka jaetaan 300 euron arvoisten setelien muodossa. Kaupungin hyvinvointipalvelujen kehittämispäällikkö Sanna Natusen mukaan kesä- ja kausityöseteleiden toivotaan piristävän alueen kesätyömarkkinoita.

- Koronatilanne vaikuttaa edelleen voimakkaasti alueemme yrityksiin. Rokotukset etenevät ja toivomme todella, että pääsemme pian Etelä-Karjalassakin avaamaan toimintoja. Kaupunki haluaa pienellä lisätuella kannustaa paikallisia yrityksiä palkkaamaan lappeenrantalaisia nuoria kesä- ja kausitöihin.

Duunituki-setelien jakamisesta vastaa Ohjaamo Lappeenranta. Ohjaamonuorisotyöntekijä Nina Laine kertoo, että setelit ovat nyt sähköisesti haettavissa, ja ne myönnetään hakujärjestyksessä.

- Duunituki-setelit on tarkoitettu alle 29-vuotiaiden kesä- ja kausityöllistämiseen 1.5.–15.9.2021 välisenä aikana. Duunituki-setelin saamiseksi työllistetyn tulee olla 1992–2006 välisenä aikana syntynyt lappeenrantalainen.

Työnantajan tulee toimia Etelä-Karjalan alueella ja olla y-tunnuksen omaava toimija. Seteleitä myönnetään maksimissaan 1 kpl / hakija ja maksimissaan 5 kpl / y-tunnus (poikkeuksena alkutuotannon toimijat).

Lappeenrannan kaupunki ja OP Etelä-Karjala ovat jakaneet tänä keväänä myös yhteensä 280 kesätyöseteliä vuosina 2004–2006 syntyneiden nuorten kesätyöllistämiseksi.

- Nuorilla ja työnantajilla oli viime kesänä positiivisia kokemuksia niin kesätyö- kuin Duunituki-seteleistäkin. Kaikki kesätyösetelit on nyt jaettu, ja uskomme viime kesän pohjalta, että kaikki Duunituki-setelitkin saadaan jaettua. Yksi henkilö voi saada vain toisen tarjolla olevista tukiseteleistä, Laine sanoo.

Kesätyö- ja Duunituki-seteleistä voi kysyä lisätietoa Ohjaamosta, joka tarjoaa myös apua ja neuvoa työnhakuun.

Lisätietoja:

Ohjaamonuorisotyöntekijä Nina Laine
puh. 040 504 1946, nina.laine(at)lappeenranta.fi

Ohjeita ja lisätietoa Duunituki-seteliin liittyen: https://www.lappeenranta.fi/fi/Palvelut/Nuorten-palvelut/Toihin-tai-harjoitteluun/Kesatyoseteli/Duunituki2021

Ohjaamo Lappeenrannan yhteystiedot: https://www.lappeenranta.fi/fi/Palvelut/Nuorten-palvelut/Ohjaamo-Lappeenranta