Etusivu PalvelutLappeenranta tarjoaa liikuntaneuvontaa lapsille ja perheille ja ottaa käyttöön myös lasten BMI-kortin ja uimahallin perhelipun 1.9.2018 alkaen
Ajankohtaista
30.8.2018 9:40

Lappeenranta tarjoaa liikuntaneuvontaa lapsille ja perheille ja ottaa käyttöön myös lasten BMI-kortin ja uimahallin perhelipun 1.9.2018 alkaen

Lappeenrannan liikuntatoimi haluaa entistä vahvemmin panostaa lasten ja nuorten aktiiviseen arkeen sekä puuttua lapsuusiän lihavuuteen. Aiemmin työikäisille ja sitä vanhemmille suunnattua liikuntaneuvontaa tarjotaan syyskuun 2018 alusta alkaen myös lapsille ja perheille.
_MG_2736.jpg
Lasten ja perheiden maksuton liikuntaneuvonta on tarkoitettu lapsille ja perheille, jotka kaipaavat vinkkejä liikuntaan ja hyvinvointiin liittyen sekä apua arjen haasteisiin. Palvelua ei ole tarkoitettu aktiiviliikkujille. Mukaan pääsee varaamalla puhelimitse ajan liikuntaneuvojalle.

Liikuntapalvelupäällikkö Sirpa Pölläsen mukaan toiminnalla halutaan auttaa perheitä löytämään mieleisiä tapoja liikunnan lisäämiseen.

– Tavoitteena on saada aikaiseksi pysyviä, terveyttä edistäviä elämäntapamuutoksia ja lisää liikettä perheiden arkeen.

Liikuntaneuvonta suunnitellaan yksilöllisesti perheen tarpeiden mukaan. Neuvonnassa on mahdollisuus vuoden kestävään seurantaan.

– Liikuntaneuvontaa antavat liikunnanohjaajat tekevät asiakkaalle lähtötilannekartoituksen ja liikuntasuunnitelman tavoitteineen. Neuvontaan kuuluu myös seurantakerrat, joissa tarkastellaan, miten vinkeistä ja suunnitelmasta on ollut apua ja tarvittaessa miten tilannetta voitaisiin edistää, Pöllänen avaa.

Lasten ja nuorten BMI-kortti elämäntapamuutoksen tueksi

Liikuntatoimi laajentaa myös aiemmin aikuisille tarkoitetun BMI-kortin lasten ja nuorten käyttöön 1.9.2018 alkaen. BMI-kortti oikeuttaa kortin haltijan käyttämään rajattomasti Lappeenrannan ja Lauritsalan uimahalleja. Yli 15-vuotiaalla on lisäksi mahdollisuus käyttää uimahallien kuntosaleja.

Henkilökohtainen lasten ja nuorten BMI-kortti voidaan myöntää 2–17-vuotiaille, joiden ISO-BMI eli lapsen iän huomioiva painoindeksi on tasolla 30 tai enemmän tai henkilöille, joiden vyötärönympäryksen ja pituuden suhde on yli 0,50.

Pöllänen kertoo, että aikuisten BMI-kortista saatujen hyvien kokemusten vuoksi kortti suunnataan nyt myös lapsille ja nuorille.

– Lapsuusiän lihavuudella on merkittävä taipumus jatkua aikuisikään, jolloin siihen liittyvät sairaudet ja häiriöiden riskit lisääntyvät. Lihavista teini-ikäisistä yhdeksän kymmenestä on lihava myös aikuisena. Jos lihavan lapsen ylipainosta päästään eroon lapsuuden aikana, hänen terveytensä aikuisiällä säilyy yhtä hyvänä kuin koko ikänsä normaalipainoisilla.

– BMI-kortilla haluamme kannustaa, tukea ja aktivoida elämäntapamuutosta tarvitsevia. Aktiivinen arki ja mielekäs liikunta sekä muiden antama tuki ja esimerkki ovat elämäntapamuutoksen onnistumisen edellytyksiä.

Lasten BMI-kortti on voimassa ostopäivästä vuoden eteenpäin. Kortin voi saada käyttöönsä maksimissaan neljäksi vuodeksi. Lasten uintikortti kustantaa 30 euroa ja yli 15-vuotiaille tarkoitettu uinti- ja kuntosalikortti 40 euroa. Kortti lunastetaan ja uusitaan varaamalla aika liikuntatoimen liikuntaneuvontaan.

Koko perhe pääsee polskimaan uimahalliin perhelipulla

Lappeenrannan uimahalleihin otetaan syyskuun alusta käyttöön perhelippu, joka sisältää uintikerran 1-2 aikuiselle sekä heidän lapsilleen. Perhelippu kustantaa 12 euroa.

Liikuntapalvelupäällikkö Sirpa Pöllänen sanoo, että perheellä on suuri merkitys aktiivisen arjen juurruttamisessa sekä lasten ja nuorten painonhallinnassa.

– Koko perheen osallistumisella ja esimerkillä on tärkeä vaikutus lasten ja nuorten hyvinvointiin ja aktiivisuuteen. Uimahallien perhelippu kannustaakin perheitä yhteisiin liikuntahetkiin. Perhelippu auttaa myös käytännön asioissa, sillä pienet lapset eivät voi tulla uimaan ilman huoltajia. Perheen yhteisellä lipulla koko porukka pääsee uimaan edullisesti.

Asukkaita aktivoidaan uimahalliin 14.9. alkaen perjantain Happy Hour -uintihetkillä. Perjantaisin klo 16–18 välillä aikuiset pääsevät Lauritsalan uimahalliin uimaan 3 euron ja lapset yhden euron uintimaksulla.

Kuva: Liikunnan kuvituskuva. Oskari Nikkinen.

Lisätietoja:

Vs. liikuntapalvelupäällikkö Sirpa Pöllänen,
puh. 040 513 8140, sirpa.pollanen(a)lappeenranta.fi

Liikuntaneuvonta ja BMI-kortit:

Keskustan alue, puh. 040 776 9560

Sammonlahti, Joutseno, puh. 040 481 9399

Joutseno, Lauritsala, puh. 040 829 6162