Etusivu PalvelutLappeenranta-seminaari järjestetään tänä vuonna verkossa – elokuun lopulla järjestettävän tapahtuman juontajina toimivat Mikko Kekäläinen ja Susanna Laine
Ajankohtaista
3.6.2020 9.17

Lappeenranta-seminaari järjestetään tänä vuonna verkossa – elokuun lopulla järjestettävän tapahtuman juontajina toimivat Mikko Kekäläinen ja Susanna Laine

Päättäjille, henkilöstöjohdolle ja esimiehille, kehittämisen ja yhteistoiminnan asiantuntijoille sekä henkilöstön edustajille tarkoitettu Lappeenranta-seminaari järjestetään tänä vuonna verkkoseminaarina etäyhteyksin studioksi muutetusta Lappeenranta-salista 20. - 21.8.2020.

Suski ja Mikko_308x410.jpgHyväntuulisen webinaarin juontavat Puoli seitsemän -ohjelmasta tutut ja moneen kertaan palkitut juontajat Mikko Kekäläinen ja Susanna Laine.

Lappeenrannan kaupungin henkilöstöjohtaja Päivi Savilampi kertoo, että seminaariohjelmassa orientoidutaan aluksi siihen, mitä kunta-alalla on odotettavissa korona-kevään jälkeen.

- Julkisen sektorin jälleenrakentamisen aineksia tarkastelee tästä näkökulmasta kuntaministeri Sirpa Paatero.

Paateron puheenvuoron jälkeen pohditaan alueellista eriarvoistumista ja demografista kehitystä, jotka ovat Savilammen mukaan askarruttaneet viime vuosina.

- Mitkä ovat juurisyyt vauvakatoon? Mitä asialle voidaan oikeasti tehdä? Näitä aiheita ja niiden mahdollisia ratkaisuja polemisoivat Väestöliiton tutkimusprofessori Anna Rotkirch, Nuorisotutkimusseura ry:n vastaava tutkija Mikko Salasuo sekä alue- ja väestökehityksen asiantuntija Timo Aro MDI Oy:stä.

Kunta-alan työmarkkinatilanteeseen ja sen tämän hetken haasteisiin paneudutaan paneelikeskustelussa, jossa ovat edustettuna KT Kuntatyönantajat sekä kunta-alan työmarkkinaosapuolet.

- Kevennystä päivään tuo seminaarin oma Kunta-alan napakymppi, jossa nuoret selvittelevät kysymysten ja vastausten avulla, houkuttaako heitä eniten paikkakunta A, B vai C, Savilampi hymyilee.

Savilampi sanoo, että seminaarissa on tuttuun tapaan esillä myös hyviä kehittämisesimerkkejä, jotka tulevat tänä vuonna Riihimäeltä ja Kuntekon tekojen torilta.

- Myös koronaepidemia on synnyttänyt uusia innovaatioita, joita esitellään tarkemmin Lappeenranta-seminaarissa.

Perjantaina aamupäivällä avataan isoja ikkunoita uuteen vuosikymmeneen Sitran yliasiamies Jyrki Kataisen ja professori Kirsti Longan johdolla.

- Professori Harri Melin puolestaan polemisoi sitä, miten tämä kaikki näkyy työpaikoilla ja ihmisten arjessa. Tulevaisuuden työelämän eettiset eväät punoo seminaarin lopuksi yhteen Paavalin seurakunnan kirkkoherra Kari Kanala.

Lappeenranta-seminaarin perinteistä iltatilaisuutta ei ole tänä vuonna mahdollisuus järjestää, mutta sen tilalla nähdään Lappeenrannan oma 18.30-olohuone eli musiikkikyllästeinen ilottelu Lappeenranta-salista.

- Luvassa on mielenkiintoisia kohtaamisia, tanssia, yllätyksiä ja Saimaata unohtamatta, Savilampi sanoo.
Seminaarin ohjelmaan voi tutustua tarkemmin Lappeenranta Events -verkkosivustolla.

Webinaarin osallistujille on tarjolla etukäteen toimitettavat pienet herkkukorit. Etäosallistujat on huomioitu myös sillä, että heitä varten on tapahtumassa oma, erillinen selostus.

Seminaariin tulee ilmoittautua etukäteen 7.8. mennessä sähköisesti Etelä-Karjalan kesäyliopiston verkkosivustolla.

Seminaarin suunnittelusta on vastannut työryhmä, jossa ovat edustettuna KT Kuntatyönantajat, Lappeenrannan kaupunki ja kunta-alan pääsopijajärjestöt. Seminaarin käytännön järjestelyistä vastaa Lappeenrannan kaupungin henkilöstöpalvelut ja Etelä-Karjalan kesäyliopisto.

Lisätietoja:

Lappeenrannan kaupungin henkilöstöjohtaja Päivi Savilampi,
puh. 040 577 9235

lpr.seminaari@lappeenranta.fi

Ilmoittautuminen Lappeenranta-seminaariin 7.8. mennessä: https://www.kesyli.net/koulutukset/2516

Ilmoittautumiseen liittyvät kysymykset ja laskutus
Etelä-Karjalan Kesäyliopisto
Pohjolankatu 23, 53100 Lappeenranta
puhelin 010 322 9450

Seminaarin koko ohjelma: https://lappeenrantaevents.fi/fi/Meilla-tapahtuu/Lappeenranta-seminaari