Etusivu PalvelutLappeenranta-seminaari Kuntaventures 2018 vie löytöretkelle kunta-alan tulevaisuuteen
Ajankohtaista
6.8.2018 8:00

Lappeenranta-seminaari Kuntaventures 2018 vie löytöretkelle kunta-alan tulevaisuuteen

Tänä vuonna viidettä vuosikymmentään aloittava Lappeenranta-seminaari on saamassa ennätysyleisön. 16.–17.8.2018 järjestettävään tapahtumaan Lappeenrannan kaupungintalolle odotetaan yli 800 kunta-alan näkijää, tekijää ja osaajaa. Tämänvuotinen seminaari kantaa nimeä Kuntaventures 2018 – löytöretki kunta-alan tulevaisuuteen.
Kaupungintalo kesäkuu 2018_Minna Kivistö_384x256.jpg
Lappeenrannan kaupungin henkilöstöjohtaja ja tapahtuman koordinaattori Päivi Savilampi kertoo, että seminaarissa tarkastellaan kunta-alan kilpailukykyä ja siihen liittyviä tekijöitä.

− Tarkasteltavana on, mikä on Suomen julkisen sektorin todellinen tila tänään, mitä voimme odottaa tulevaisuudelta ja historian suurimmalta julkishallinnon uudistukselta.

Näitä teemoja ovat avaamassa muun muassa Etlan tutkimusjohtaja, professori Mika Maliranta ja keksijä, futuristi Perttu Pölönen. Sote- ja maakuntauudistusta tarkastelee hankkeen projektipäällikkö, alivaltiosihteeri Päivi Nerg.

Tapahtumassa pohditaan politiikan ja johtamisen merkitystä kuntien kilpailukyvylle asiakasta ja henkilöstöä unohtamatta. Työelämäprofessori Pekka Sauri ja johtamisesta väitöskirjan tehnyt Susanna Rahkamo tarkastelevat näitä aiheita. Asiakasnäkökulmaa seminaarissa avaa kokemusvalmentaja Marjo Rantanen. Oman mielipiteensä asioista esittää tapahtumassa myös Suomen kansantaloustieteen grand old man Sixten Korkman.

Tuttuun tapaan seminaarissa on esillä hyviä käytännön kehittämisesimerkkejä, jotka tulevat tänä vuonna Espoosta, Turusta ja Vantaalta.

Vuoden 2018 Lappeenranta-seminaarin juontaa Madventures-kaksikko Riku Rantala ja Tuomas Milonoff. Löytöretkellä Suomen kunta-alalle Riku ja Tunna avaavat myös omia näkökulmiaan siihen, millainen maa Suomi tänään ja huomenna on.

−Tämän innoittamana tapahtuma on saanut nimensäkin Kuntaventures 2018. Pohdittavaksi tulee, onko seikkailussa kyse kilpailukyvystä vaiko kilpajuoksusta, Päivi Savilampi ennakoi.

Myös seminaarin perinteinen iltatilaisuus on toteutettu ennakkoluulottomalla teemalla.

- Linnoituksen Kehruuhuoneella on pöytiin katettu ripaus mad cookia…, Savilampi vihjaa.

Seminaarin suunnittelusta on vastannut työryhmä, jossa ovat edustuttuna KT Kuntatyönantajat, Lappeenrannan kaupunki ja kunta-alan pääsopijajärjestöt. Seminaarin käytännön järjestelyistä vastaa Lappeenrannan kaupungin henkilöstöpalvelut ja Etelä-Karjalan kesäyliopisto.

Lappeenranta-seminaari on tarkoitettu päättäjille, henkilöstöjohdolle ja esimiehille, kehittämisen ja yhteistoiminnan asiantuntijoille sekä henkilöstön edustajille. Vuonna 2017 seminaari täytti 40 vuotta, joten tänä vuonna on alkamassa Suomen suurimman kunta-alan seminaarin viideskymmenes vuosikymmen.

Tiedotusvälineet ovat tervetulleita seuraamaan seminaaria.

Seminaariohjelma:
https://drive.google.com/file/d/1bNjhNw2RKTu3D49XZZZz5v6e3FQ-t9Xm/view?usp=sharing


Lisätiedot ja haastettelupyynnöt:

Lappeenrannan kaupunki
Henkilöstöjohtaja Päivi Savilampi
Puh. 040 577 9235, paivi.savilampi(at)lappeenranta.fi