Etusivu PalvelutLappeenranta kisaa Euroopan vihreimmän kaupungin tittelistä juhannuksen alla
Ajankohtaista
14.6.2019 8:40

Lappeenranta kisaa Euroopan vihreimmän kaupungin tittelistä juhannuksen alla

EU:n komissio järjestää vuosittain kilpailun, missä etsitään Euroopan vihreimpiä kaupunkeja. Kilpailussa on kaksi sarjaa: pääkaupunkisarja (European Green Capital) ja pienempien kaupunkien sarja (European Green Leaf). Pienenä, joskin kokoaan suurempana kaupunkina, Lappeenranta tavoittelee European Green Leaf 2020 -titteliä.

EGLA Green Leaf Finalist 2020 EN CMYK 250.jpgFinaalissa on mukana kolme kaupunkia Mechelen Belgiasta, Limerick Irlannista ja Lappeenranta. Arvioijat ovat pisteyttäneet kaupungit etukäteen ja Lappeenranta on jaetulla ensimmäisellä sijalla pisteissä. Finaalissa arvioidaan kunkin kaupungin:

1) sitoutumista, strategiaa ja innostuneisuutta
2) yhteistoimintaa asukkaiden kanssa ja asukkaiden omaa aktiivisuutta
3) toimintaa vihreänä lähettiläänä hyvien käytäntöjen levittämisessä

European Green Leaf -kilpailun teemana on ilmastonmuutoksen vastainen työ, jätehuolto ja kiertotalous, ilmanlaatu ja melu, luonnon monimuotoisuuden turvaaminen, vesi ja vesistöt sekä kestävä liikkuminen.

Finaali pidetään Oslossa 19.–20.6.2019. Lappeenranta esittää oheisia teemojaan tuomaristolle 20 minuutin esityksessä. Esittelijöinä ovat kaupunginjohtaja Kimmo Jarva, kehitysjohtaja Markku Heinonen, ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen ja LUT Junior Universityn koordinaattori Kati Koikkalainen.

Arvioinnin mukaan Lappeenranta on edistynyt ilmasto-asioissa, kiertotaloudessa ja vesien kunnostuksessa. Lappeenrannan erityinen vahvuus on ratkaisujen tuottaminen energia- ja ympäristötekniikassa. Tässä erityisesti LUT yliopistoyhteistyö sekä yritykset ovat vahvuutena.

Mikään suomalainen kaupunki ei ole koskaan voittanut kilpailua. Nyt meillä on tähän mahdollisuus, sanoo ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen.

− Voitto toisi paljon kansainvälistä huomiota. Finaaliin pääseminenkin osoittaa, että olemme oikealla tiellä.

Lisätietoja:
Lappeenrannan kaupunki
Ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen
p. 0400 815 284
ilkka.rasanen(at)lappeenranta.fi