Etusivu PalvelutLappeenranta edistää yhdessä Helsingin ja Pietarin kanssa vihreiden yritysten kasvua
Ajankohtaista
4.7.2019 11:58

Lappeenranta edistää yhdessä Helsingin ja Pietarin kanssa vihreiden yritysten kasvua

Lappeenrannan kaupunki on lähtenyt mukaan hankkeeseen, joka tukee yritysten verkostoitumista kansainvälisesti. Kaupunki on aloittanut kesäkuun alussa Cata3Pult-hankkeen vetäjänä, missä kumppaneina ovat pääkaupunkiseudun yritysverkosto Green Net Finland, Metropolia ammattikorkeakoulu, Pietarin clean tech -verkosto ja pietarilainen Cata3Pult 1.jpgympäristötoimisto Kosmos.

Kaupunki toivottaa yritykset lämpimästi tervetulleeksi kehittämään yrityksen kasvua ja kansainvälistymään juuri alkaneessa yritysverkostojen yhteistyöhankkeessa, kertoo projektipäällikkö Terhi Jantunen.

− Pietarin ja pääkaupunkiseudun markkinapotentiaalin kartoittaminen yhteistyössä asiantuntevien kumppaneiden kanssa voi tuoda uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja auttaa kasvuhakuisia yrityksiä kansainvälistymisen tiellä.

Tavoitteena hankkeessa on tehokkaiden rajan ylittävien liiketoimintamallien kehittäminen ja testaus. Samalla pyritään parantamaan pk-yritysten kasvua, erityisesti energia- ja ympäristöteknologia-aloilla, kansainvälistymistä ja liiketoimintaedellytyksiä.

Suomalaisyrityksille hyödyllisiä yhteyksiä Pietarin suunnalla

Kansainväliseen yritysverkostoon osallistuminen parantaa Etelä-Karjalan yritysten tunnettavuutta sekä mahdollistaa verkostoitumisen laajentamisen niin pääkaupunkiseudun kuin Pietarin suuntaan. Yritykset saavat ajankohtaista tietoa Pietarin talousalueen tarjoamista liiketoimintamahdollisuuksista ja suorat keskusteluyhteydet yksityisiin ja julkisiin asiakkaisiin, Lappeenrannan kaupungin ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen sanoo.

− Yritykset saavat mahdollisuuden kehittää ratkaisuja muiden alueen yritysten kanssa sekä demonstroida niitä. Pietarilaisilla yrityksillä on myös kiinnostavaa osaamista ja käytäntöjä ”venäläisellä twistillä” esitettäväksi muille.

Hankkeen toimenpiteisiin osallistuvat yritykset pääsevät mukaan public-private-partnership (PPP) kumppanuuksiin, jotka tähtäävät ratkaisujen kehittämiseen liittyen eko- ja energiatehokkuuteen, vihreään logistiikkaan ja kiertotalouteen. Kutsumme yritykset mukaan osallistumaan tapahtumiin ja asiantuntijaryhmiin, Terhi Jantunen kertoo.

− Teema-alueet ovat vihreä ja älykäs liikenne, kiertotalous ja kiinteistöjen energiatehokkuus ja jätehuolto. Toiminnot pyörähtävät käyntiin elo-syyskuussa kesälomien jälkeen.

Lisätietoja:

Lappeenrannan kaupunki

Projektipäällikkö
Terhi Jantunen
+358 40 5305958, terhi.jantunen(at)lappeenranta.fi

Ympäristöjohtaja
Ilkka Räsänen
+358 40 0815284, ilkka.rasanen(at)Lappeenranta.fi


CBC-banneri ja rahoittajat1.jpg