Etusivu PalvelutKasvatus ja opetusLukiokoulutusLappeenrannan yläkoulut palaavat lähiopetukseen 12.4. ja lukiot siirtyvät vuoroviikkomalliin 13.4. alkaen
Valitse taso
Ajankohtaista
8.4.2021 9.07

Lappeenrannan yläkoulut palaavat lähiopetukseen 12.4. ja lukiot siirtyvät vuoroviikkomalliin 13.4. alkaen

Lappeenrannan yläkoulujen ja lukioiden nykyisiin opetusjärjestelyihin tulee muutoksia viikosta 15 alkaen. Taustalla on Etelä-Karjalan alueellisen tilannekuvaryhmän 6.4. linjaamat uudet koronatilanteeseen liittyvät suositukset.

koulut lukiot kuvituskuva 467x292.jpgEtäopetuksessa 11.4. asti olevat perusopetuksen 7.–9. luokat palaavat lähiopetukseen maanantaista 12.4. alkaen.

Etäopetuksessa nykyisen opintojakson loppuun asti 12.4. jatkavat lukiot puolestaan siirtyvät tiistaista 13.4. alkaen toistaiseksi ns. vuoroviikkomalliin. Pääasiassa toisen vuosikurssin opiskelijoiden kurssit järjestetään lähiopetuksena 13.4.–23.4. ja ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoiden kurssit etänä. Sen jälkeen 26.4.–7.5. pääasiassa ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoiden kurssit järjestetään lähiopetuksena ja toisen vuosikurssin opiskelijoiden kurssit vastaavasti etänä.

Etäopetuksessa oleville suunnattu noutoruokajakelu alkaa maanantaina 19.4. Jakelua ei voida järjestää 13.–16.4. ruokatarviketilauksiin liittyvien käytäntöjen vuoksi.

Lappeenrannan opetustoimi on konsultoinut 7.4. tartuntatautilääkäreitä tarvittavista epidemian leviämistä ehkäisevistä opetusjärjestelyistä. Opetustoimenjohtaja Mari Routti kertoo, että Lappeenrannan kouluissa ja lukioissa koronatilannetta tarkkaillaan jatkossakin tarkkaan.

- Niin peruskoulujen kuin lukioidenkin osalta olemme valmistautuneet järjestämään lähiopetusta mahdollisimman turvallisesti. Oppimisympäristöissämme noudatetaan tartuntatautilääkäreiden kanssa käsiteltyjä suosituksia, ohjeistuksia ja muita tarvittavia järjestelyjä oppilaiden ja henkilökunnan suojaamiseksi huolehtien samalla opetussuunnitelman toteutumisesta.

- Alueellinen koronatilanne elää kuitenkin koko ajan, joten olemme varautuneet myös mahdollisiin uusiinkin opetusjärjestelyjä koskeviin muutoksiin, kuten esimerkiksi etäopetukseen palaamiseen, mikäli tilanne niin vaatisi.

Alueellisen tilannekuvaryhmän linjauksen mukaan penkkareita ja vanhojen tansseja ei ole mahdollista järjestää kevään aikana. Lukiot sopivat abiturienttien kanssa virtuaalisten penkkareiden ajankohdasta ja tiedottavat siitä opiskelijoita. Vanhojen tanssit siirtyvät syksyyn. Tarkempi ajankohta vahvistetaan myöhemmin.

Lisätietoja:

Opetustoimenjohtaja Mari Routti
puh. 040 837 2646, mari.routti(at)edu.lappeenranta.fi