Etusivu PalvelutLappeenrannan vammaisneuvoston kesätapahtuma Marjolassa to 9.8.
Ajankohtaista
31.7.2018 8:13

Lappeenrannan vammaisneuvoston kesätapahtuma Marjolassa to 9.8.

Lappeenrannan kaupungin vammaisneuvosto järjestää jo kolmannen kerran kesätapahtuman ”Kesäkivaa Marjolassa” elokuun 9. päivä. Tapahtumapaikkana on Etelä-Saimaan Invalidit ry:n loma-ja kokoushotelli Marjola, Mikonsaarentie 15, 53300 Lappeenranta. Tapahtuman aloitus on klo 14 sen jälkeen voi kierrellä omaan tahtiin tapahtuman eri toimintapisteillä. Tilaisuus loppuu klo 18. Tilaisuus on maksuton.

Tunnelmia vammaisneuvoston Kesäkivaa tapahtumasta Kuvaaja Pia Haakana.JPGVerkostoitumista ja infoa

- Tapahtuman tarkoituksena on koota vammaisneuvoston kohderyhmää yhteen tutustumaan toisiinsa ja verkostoitumaan ja samalla saamaan tärkeää informaatiota, kertoo Pia Haakana, vammaisneuvoston sihteeri.

Tapahtuman aloitus pidetään klo 14 Marjolan päärakennuksessa. Ilmaisten tervetulokahvien lomassa kuullaan vammaisneuvoston tervetulosanat puheenjohtaja Jaana Kauppisen toimesta sekä ajankohtauskatsaus vammaispalveluista, jonka pitää erityisasiantuntija Leena Luukka, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) vammaispalveluista.

(Kuva: Tunnelmia vammaisneuvoston Kesäkivaa -tapahtumasta. Kuvaaja Pia Haakana)

Tapahtumassa on tarjolla eri pisteillä mielenkiintoisia esittelyjä ja toimintoja

- Tapahtuma on koottu eri pisteistä, joilla saa kierrellä ihan omaan tahtiinsa, kertoo vammaisneuvoston sihteeri.

Tapahtumassa Vammaisurheilu VAU ry esittelee liikunnan apuvälineitä. VAU:n tehtävänä onkin suunnitella ja kehittää vammaisten liikunnan harrastamisen ja kilpailemisen mahdollisuuksia ja olosuhteita.

Paikalla on Lappeenrannan kaupungin liikuntatoimi omalla info-pisteellä, jossa kerrotaan kaupungin erityisliikunta -toiminnasta. Paikalla ovat myös esittelemässä omaa toimintaansa: Invalidiliitto, Kaakkois-Suomen Lihastautiyhdistys, Lappeenrannan Reumayhdistys, Lappeenrannan Seudun Hengitysyhdistys, Saimaan Luustoyhdistys sekä Joutsenon Sydänyhdistys.

Pyörätuolitanssiin pääsee tutustumaan Minna Turkian opastuksella klo 15.00 – 15.30 ja 16.15 – 16.45 ensin esitystä seuraamalla ja sen jälkeen osallistumalla. Milla Susijoki ohjaa sovellettua tanssia, joka sopii kaikille, klo 15.30 – 16.00 ja 17.00 – 17.30.

- Myös SPR Piristäjäpalvelu on mukana tapahtumassa antaen kyyditystä sähköriksapyörällä. Lisäksi Etelä-Karjalan Pelastuslaitos esittelee alkusammutusvälineitä ja niitä pääsee myös kokeilemaan. Pikkunälkään voi pikkurahalla ostaa Marjolan rannan grillikatokselta myynnissä olevia grillimakkaroita ja lettuja, Haakana jatkaa.

- Toivotamme tapahtumaamme lämpimästi tervetulleiksi eri vammaisjärjestöjen edustajat ja jäsenet sekä ennen kaikkea kaikki asianomaiset, asiasta ja tapahtumasta kiinnostuneet.

- Tapahtumaan ei tarvitse yksittäisten tulijoiden etukäteen ilmoittautua, tilaisuuteen on vapaa pääsy. Mutta ystävällisesti pyydämme kuitenkin yli 10 hengen ryhmien ennakkoilmoittautumista suoraan Marjolaan ilmaiseksi tarjottavien tervetulokahvien määrän ennakointia varten, vinkkaa vammaisneuvoston sihteeri.

Vammaisneuvosto toimii Lappeenrannan kaupunginhallituksen alaisuudessa ja koostuu kaupungissa toimivien vammaisjärjestöjen Lappeenrannassa asuvista edustajista, kaupunginvaltuutetuista ja eri toimialojen viranhaltijoista. Se on yhteistyöelin, jonka kautta vammaisten oma asiantuntemus saadaan kunnallishallinnolliseen suunnitteluun ja päätöksentekoon asioissa, joilla on vaikutusta vammaisen lappeenrantalaisen elinoloihin, hyvinvointiin ja tasa-arvoiseen osallistumismahdollisuuteen yhteisön jäsenenä. http://www.lappeenranta.fi/fi/Palvelut/Paatoksenteko-ja-talous/Vammaisneuvosto

Lisätietoja
Pia Haakana, vammaisneuvon sihteeri, asukasyhteyshenkilö, Lappeenrannan kaupunki
puh 040 5494 740 / pia.haakana@lappeenranta.fi

Liitteet